algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

El Saló del còmic premia Balears

La presència de les Illes Balears a Ficòmic no va passar gens desapercebuda ahir als salons de la Fira del còmic de Barcelona, principalment a causa dels cinc premis que s'endugué l'editorial illenca Dolmen. Les Illes varen ser les convidades d'honor de la passada edició del Saló i enguany han tornat a la normalitat amb un estand de 24 metres quadrats destinat principalment a la venda, però que de bon matí va registrar una de les coes de la jornada gràcies a la presència de Terry Dodson, un dels autors de Dolmen que signava a partir de les 12 del migdia, però que des de dues hores abans ja tenia seguidors que esperaven el seu autògraf.

L'Institut d'Estudis Baleàrics munta estand per tercera vegada a la fira i a la presència de Dolmen se li ha de sumar la d'Inrevés edicions, la d'Esquitx i la de 17x24. Les quatre editorials arriben a la fira amb la intenció de fer negoci i de mostrar que "el còmic que es fa a les Balears ja és una marca", segons va explicar el coordinador general de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Antoni Planas.

Una trentena d'autors passaran per l'estand de les Illes a la fira per signar exemplars de la seva obra. La majoria els ha convidat Dolmen, que ha decidit invertir els diners que li hagués costat ser a la fira per tal de promocionar els seus autors. Planas va explicar que "per a una institució com la nostra venir a una fira com aquesta és un plaer perquè hi ha una gran implicació de les editorials, que treballen molt i vénen amb una bona agenda de contactes ja feta, amb la qual cosa nosaltres només els hem d'ajudar a ser-hi". En total la institució ha destinat uns 8.000 euros a garantir la presència de les Illes al Saló, "però són ells qui han contribuït a convidar els seus autors i a fer que la fira sigui un èxit".

La Fira del còmic d'enguany té com a convidat d'honor a Galícia i des de primera hora d'ahir es va poder veure un bon nombre de visitants, alguns vestits com els seus personatges preferits. Planas va destacar que "aquí hi som amb quatre editorials, una d'elles, Dolmen, que és la principal editora independent i que opta a cinc premis; una altra que és Inrevés, que té com a actius principals els noms de Max i Pere Joan, que són molt coneguts; i Esquitx i 17x24, que estan fent molt bona feina".

Els actes illencs començaren ahir amb la presentació de Soy Anécdota, de Guillem Dols, guanyador del premi Art Jove, editat per Dolmen, i continuaran avui amb la presentació de la Història del turisme a les Illes Balears, editat per Inrevés a la llibreria Bertrand de Barcelona. L'editorial mallorquina s'obre així les portes a un nou espai amb activitats en paral·lel a les de la fira.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris