cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
11°

Carrer de Palma 74, centre poètic

El Consell convoca un concurs d'idees per a la rehabilitació de la casa nadiua de Blai Bonet a Santanyí. L'habitatge es convertirà en casa museu i vol esdevenir centre de referència de la poesia contemporània

108410

La casa de Blai Bonet, al carrer de Palma 74 de Santanyí.

Consell/Arxiu.

Han hagut de passar més de sis anys perquè la casa de Blai Bonet, al carrer de Palma 74 de Santanyí, sigui més a prop de convertir-se en un centre de literatura de referència. L'abril de 2003, el Consell de Mallorca comprà l'habitatge del poeta i no ha estat fins ara que s'ha posat en marxa l'engranatge per rehabilitar-lo. El departament de Cultura i Patrimoni donà a conèixer ahir el plec de condicions del concurs d'idees per a l'avantprojecte de reforma. Aquest disposarà d'un pressupost màxim de 600.000 euros per a l'execució d'obres. La casa, segons esmentà el representant del Col·legi d'Arquitectes de Balears, Joan Morei, no es troba en males condicions estructurals, encara que "s'haurà d'adaptar a les noves normes d'accessibilitat i d'edifici públic".

La llar de Blai Bonet, com ja s'havia anunciat, farà part de la xarxa de Cases Museu del Consell. La seva directora, Carme Castells, explicà ahir els tres eixos bàsics del programa de necessitats, en el qual destaca la creació d'una residència per a investigadors. "Volem que la casa museu es converteix no només en un referent sobre l'obra de Blai Bonet, sinó que també estigui dedicada a la poesia catalana contemporània", argumentà. Per això, dins l'apartat de centre de documentació, "es valorarà la inclusió en el projecte d'un espai destinat a residència d'investigadors perquè els professionals de fora puguin venir a consultar i a fer-hi estades temporals", afegí. Aquest seria el primer centre d'aquestes característiques a l'Illa. Però el número 74 del carrer de Palma també tindrà espais visitables adequats a "casa museu" i s'hi programaran cicles d'activitats i exposicions temporals per tal de dinamitzar l'espai santanyiner.

La consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró, explicà ahir que la iniciativa de fer un concurs d'idees és "perquè també els arquitectes més joves prenguin part del projecte", apuntà. La rehabilitació de l'espai (de 322 metres quadrats) rep, a més, la col·laboració tècnica del Col·legi Oficial d'Arquitectes, que ha estat l'organitzador d'aquest concurs. El termini per presentar els avantprojectes de reforma s'inicià ahir i es clourà d'aquí a 90 dies. Un jurat, format per la consellera de Patrimoni; el director insular de Cultura; tres membres del patronat de la Fundació; la directora gerent de la Fundació; un membre de la comissió assessora i tres arquitectes (un dels quals serà de reconegut prestigi), escollirà la proposta definitiva el mes d'octubre. Les obres, doncs, podrien iniciar-se, com a prest, el gener del 2010.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris