cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Valldemossa canvia de batle

Jaume Vila (La Valldemossa que volem) passà el relleu a Xisco Mulet (UM) en compliment del pacte de governabilitat. Ocuparà la batlia un any i el substituirà Nadal Torres

Xisco Mulet (UM) va recollir ahir al migdia la vara de batle de Valldemossa de mans de qui ha estat fins a aquesta setmana primer edil, Jaume Vila, de l'agrupació local La Valldemossa que Volem. Mulet serà batle durant un any, fins que en reculli el testimoni Nadal Torres, del Grup Independent de Valldemossa, que es convertirà en l'edil durant els darrers dotze mesos de la legislatura.

Aquest és el resultat del pacte firmat entre aquestes tres agrupacions després de les eleccions municipals de 2007, que obriren una etapa amb molts pactes de govern en els ajuntaments de les Illes. Aquest mes de juny seran molts els primers edils que passaran el testimoni a altres membres del seu equip de govern. Després d'Es Castell (Menorca), Valldemossa és el segon poble de Balears que durà a terme aquest canvi i el primer de Mallorca que ho fa. Ara seguiran l'exemple Andratx, Capdepera, Consell, Lloret, Muro, ses Salines, Sóller, Son Servera i Vilafranca.

La pla major

Al ple extraordinari convocat per materialitzar el relleu hi assistiren el president d'UM i conseller de Turisme, Miquel Nadal, el secretari d'Organització, Josep Melià Ques, i el batle d'Alcúdia i secretari general de la formació, Miquel Ferré. Xisco Mulet va ser proclamat batle amb cinc vots a favor, els de l'actual equip de govern, i dos en contra, els de l'oposició del PP, que va demanar disculpes per l'absència de dos dels seus regidors, Paco Boscana i Noui Estaràs, que no va poder acudir al ple per motius laborals i personals.

Tots els presents, incloent-hi l'oposició, destacaren la bona gestió de Vila, un dels pocs batles de l'Illa que no han tingut dedicació exclusiva. Celio Bauçà, del PP, va afirmar que "ningú no pot discutir que s'ha bolcat en l'Ajuntament".

"Llistó molt alt"

Per part seva, Xisco Mulet, que sí que tindrà dedicació exclusiva, va admetre que "el llistó és molt alt", encara que va assegurar que recull el testimoni "amb moltes ganes i amb intenció d'intentar superar el seu antecessor".El pacte de Valldemossa ha destacat fins ara pel bon funcionament i l'entesa entre les tres parts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris