nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Un bosc amb arrels alemanyes

TUI aporta 663.00 euros a través d'un conveni amb la Conselleria de Medi Ambient per plantar 57.600 arbres i reforestar una zona de 48 hectàrees d'Aubarca que va patir incendis històrics

39220

El conseller Grimalt i el president de TUI, Böttcher, plantaren el primer arbre del TUI Bosc.

26-10-2009A.BASSA

A partir del proper dia 1 de novembre i durant els pròxims cinc anys cada turista que viatgi a les Illes amb el principal majorista alemany TUI suposarà una donació de 0,50 cèntims per fer possible un ambiciós projecte de reforestació de la finca d'Aubarca que inclou la sembra de 57.600 arbres en un extensió total de 48 hectàrees. Es tracta d'una zona ubicada dins el Parc Natural de Llevant i que es troba en estat de regressió per incendis històrics que ha patit i que ara cobrarà vida. Així, es recuperarà el paisatge verd d'un temps amb el projecte TUI Bosc, un bosc a Aubarca que tindrà 28.800 pins i 28.800 ullastres. Uns arbres d'aquí i per a aquí amb arrels alemanyes que neixen per donar com a fruit la millora ambiental i el desenvolupament sostenible de les Balears. Ahir es donava el sus a aquesta actuació gràcies a un conveni signat entre la Conselleria de Medi Ambient i TUI. Una iniciativa que suposarà una aportació de 663.00 € per part de l'empresa alemanya.

Aportacions

El president executiu de TUI Deutschland, Volker Böttcher; altres responsables del majorista de viatges, el conseller de Medi Ambient, Miquel À. Grimalt, altres membres de la Conselleria, i el batle d'Artà, Rafel Gili, es desplaçaren ahir dematí al Parc Natural per firmar l'acord i plantar el primer arbre d'aquest bosc nou. TUI aporta aquest import fix que es destinarà al projecte per cada turista que arribi, però, a més a més, tots els clients hi poden fer les aportacions voluntàries que vulguin. Si n'hi ha algun que doni deu euros, el preu d'un arbre, s'inscriurà en una placa el seu nom com a padrí de l'exemplar. Fins i tot qualsevol ciutadà alemany que vulgui fer una aportació ho pot fer sense necessitat d'encarregar un paquet turístic.

Pot anar a qualsevol agència de TUI, dipositar-hi els diners i tenir apadrinat el seu arbre al Parc de Llevant. "El projecte del TUI Bosc és molt especial perquè representa el nostre compromís ambiental des de fa molts anys. Amb aquesta actuació volem involucrar el client i que tingui una connexió amb l'Illa. D'aquesta manera hi haurà un bosc que podrà ser visitat. A més, els nostres clients ja ho podran veure des de l'avió", comentà Böttcher.

Expectació mediàtica

Per la seva banda, Grimalt va agrair la col·laboració en aquest projecte i va destacar que "gràcies a aquesta actuació s'evita la pèrdua de sòl per l'erosió, es fa la restauració dels ecosistema forestals, la protecció de la fauna salvatge i es minimitzen els efectes del canvi climàtic, a més d'augmentar-hi la biodiversitat. Aquesta actuació reforça el missatge que donam des de principi de legislatura que Turisme i Medi Ambient són compatibles". Foren molts els periodistes que es desplaçaren des d'Alemanya fins el Parc Natural, convidats per TUI a cobrir la notícia i a conèixer aquest indret únic dins Mallorca. Gili també aprofità per llançar un missatge i demanar la col·laboració tant al Govern com a TUI per promocionar el Parc en una aposta pel Turisme alternatiu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 10 anys
Si ho han de fer com al puig de Cura, val més que, ara que el polítics ja s'han fet la fotografia, no hi perdin més temps ni dobbers perquè els arbres, una vegada sembrats, si no es cuiden es moren quasi tots.
Valoració:3menosmas
Per Al-Campo, fa mes de 10 anys
...i res de Mallorca. Mayurca, punyeta món!
Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys
Això és una ecotasa encoberta!
Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 10 anys
TUI bosc?...
Els boscs solen ser anomenats per l'espècie vegetal més dominant i més gran.
Estau diguent que TUI és aquesta espècie?, Què passa ja s'han cansat de ses platges i ara volen també els boscos?... Que estan posant els que s'han carregat a ICONA de sa platja de Muro per a construir a Hotels?...
Quan hi ha doblers tothom fa es colló... per això n'hi ha tants.
Valoració:3menosmas
Per El comte Mal, fa mes de 10 anys
Sí, i la televisió la veim des d'Aufabi, per anar a Lluc anam per Seuva, anam a la platja d'Aucanada, em cauen els cauçons. ALBARCA, punyeta món!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris