cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
16°

“Trobaran motius per retardar-ne la paralització”

El misser Pau Mir, defensor dels interessos dels veïns de la Real, diu que allò més important és que s'ha legitimat la lluita contra l'hospital

Pau Mir (Inca, 1959) és un dels lletrats que representa davant els tribunals la congregació de Missioners del sagrat Cor i l’Associació de Veïns del Secar Real, que amb la sentència del Tribunal Suprem espanyol guanyen la primera batalla en la lluita que mantenen des de 2004 contra l’hospital de Son Espases.

Quin ambient es respira entre els veïns de la Real i els missioners?
La sentència del TS en justifica la lluita i els reconeix com a defensors de dos interessos generals.

És possible fer enrere l’hospital?
El Govern ha intentat pal·liar-hi danys, però les pitjors conseqüències hi són. El plet principal no està decidit, però això és un precedent, és el primer recurs que arriba al TS. Tal vegada serveix per conscienciar els poders que és necessari disposar de la participació ciutadana, és un impuls a la participació, diu al ciutadà que pot defensar els seus drets, combatre els poders i posar-los en un compromís, siguin del color que siguin.

Ara podeu demanar la paralització de les obres?
Quan es notifiqui al TSJIB, si no es compleix voluntàriament (que sembla que no per les notícies) i si el Tribunal no actua d’ofici, nosaltres podríem demanar-ho. Però, segurament, els serveis jurídics de les tres administracions implicades trobaran motius per retardar la paralització de les obres tant de temps com sigui possible.

El president diu que no les pensa paralitzar...
És coherent amb allò que va decidir fa temps.

El Govern vol al·legar indefensió en el procés...
Em sembla paradoxal que una administració al·legui indefensió. L’Administració fa una cara davant els particulars i no crec que puguin demostrar indefensió real i efectiva, però ja ho debatrem davant el TS si cal.

També diuen que protegiren els terrenys quan el procés estava en marxa...
Intentaren maquillar el projecte, però la modificació del planejament és del Consell, no del Govern. Ells reduïren algunes coses, però el fons és el mateix.

Vallespir: "Hi ha coses que no es compren ni es venen, com la dignitat"

El pare Antoni Vallespir, de la congregació de missioners del Sagrat Cor, està content i satisfet amb la sentència del Tribunal Suprem que suspèn la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Palma, que permeté iniciar les obres de l’hospital de Son Espases. Vallespir explicà ahir a dBalears que no s’ha decidit encara si se sol·licitarà la suspensió de les obres.

"Ens reunirem amb els advocats la setmana que ve i prendrem una decisió. Hem de saber què ens convé més. Està previst que a la reunió hi sigui també el pare Josep Amengual, que és el superior general de la congregació", explicà. Vallespir, que era el prior del monestir de la Real quan la lluita era més intensa, tingué paraules de suport per a l’equip d’advocats i els veïnats de la Real. "Els advocats es mereixen un bon aplaudiment per la seva feina. Els veïnats de la Real han treballat molt i ara han tingut una alegria", digué.

El pare Vallori fou contundent i taxatiu quan va recordar la independència de la congregació. "Hi ha coses que no es compren i no es venen, com pugui ser la dignitat de les persones. El nostre parer no ha variat perquè haguem rebut una subvenció per adobar el claustre o les teulades. Són doblers que vénen de Madrid. No hi ha favor a pagar. En absolut. S’ha d’imposar la justícia", va afegir.

D’altra banda, el GOB felicita els veïnats de la Real i hi demana la paralització de les obres en un comunicat fet públic ahir.

"La sentència del Tribunal Suprem dóna la raó als veïnss del barri de la Real i a la congregació dels missioners del Sagrat Cor. Un èxit que, malauradament, ja arriba tard, amb l’hospital amb un avançat estat d’execució", explica el GOB. Així mateix, assegura que queda clar que no es tractava d’una obra d’interès general i que la tramitació fou "opaca i irregular".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ISABEL, fa mes de 10 anys
PER FAVOR QUE TREGUIN DE LA JUDICATURA A TOTS EL JUTGES ANTERIORS, QUE ELS FACIN FORAAAAAAAA, NO VOLEM JUTGES AMICS DELS POLITICS
Valoración:0menosmas
Per Barrufet, fa mes de 10 anys
Els frares i veïns de La Real no s'oposaren a la construcció de nous hospitals, s'oposaren a la construcció d'aquesta massa de ciment al costat de La Real que no és el mateix. Prou demagògia dels interessats en promocionar la política del Bloc de formigó , de la madona de les graves, i dela amics dels GAL.
Valoración:-5menosmas
Per Sebastià Garau, fa mes de 10 anys
Hospitals petats de gent i esglesies buides i encara tenen collons de oposar-se a la construcció de més hospitals per protegir les esglesies.
Valoración:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris