lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Tractorada contra el corredor nord que ha de dur el tren a Alcúdia

La plataforma "Per Son Fe no pot ser" prepara una tractorada reivindicativa contra el corredor nord que defensa la Conselleria de Mobilitat per dur el tren de sa Pobla a Alcúdia. Un centenar de membres i simpatitzants de l’associació es reuniren divendres a vespre al Casal de Cultura d’Alcúdia per decidir mesures de pressió. Ha estat després de saber, en fa devers un mes, que l’anomenat corredor nord, que discorre paral·lel a la carretera general entre sa Pobla i Alcúdia, és el traçat més ben valorat pels tècnics contractats per Mobilitat respecte dels que figuren a l’estudi mediambiental i de població previ.

"Per Son Fe no pot ser" és una entitat integrada, majoritàriament, pels propietaris afectats per les expropiacions que requereix el corredor esmentat. De fet, defensen un altre traçat com a opció millor perquè la via arribi a Alcúdia. L’itinerari passaria pel sud del Puig de Son Fe, en un recorregut que, tot i haver rebut menys puntuació, també compleix la normativa mediambiental vigent. A la reunió de divendres a vespre hi assistí així mateix un bon grapat de veïns de sa Pobla, inclosos alguns regidors, que volien informació detallada dels estudis que la Conselleria de Mobilitat ha realitzat fins ara.

Els integrants de la plataforma irromperen a la sala de plens de la Sala, on s’aprovava l’escrit que la institució municipal ha remès a la Comissió Balear de Medi Ambient per demanar la introducció de criteris nous abans de decidir quin és el trajecte millor. Entre altres qüestions, l’escrit del Consistori demana per unanimitat de tots els grups (UM, el PSOE i el PP) que el tren arribi al Port d’Alcúdia pel corredor sud i que l’estació se situï a prop de la rotonda de Màgic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris