cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
26°

“Som innocent. Això és un muntatge policial brutal per la nostra ideologia”

Ni els uns volen trobar els culpables ni els altres explicar la veritat, tan sols volen fer mal”

55498

David Pujol, un dels detinguts pels avalots a la manifestació pel 31-D.

E.Borràs

David Pujol (Palma, 1980), un dels tres detinguts pels avalots arran de la càrrega policial a la manifestació pel 31-D, ha trencat el seu silenci. Aquest professor de secundària en un institut públic per a adults defensa la seva innocència i acusa la Policia de persecució política i de criminalitzar activistes independentistes.

Per quins delictes us han imputat?
M'acusen de desordres públics i d'atemptat a l'autoritat. Diuen que vaig empènyer bruscament una taula i una cadira per posar-les al pas d'un policia i que li copejaren una cama. Tanmateix, tot això és mentida. No dubt que ens n'absoldran, perquè no tenen cap mena de prova, i esper que mentre duri el procés no ens criminalitzin més.

Què va passar?
Guillem (un altre dels arrestats) i jo érem al servei d'ordre de la manifestació per vigilar que no hi hagués incidents. En un moment determinat, vaig veure que dos policies anaven cap al bloc de l'Esquerra Independentista, els vaig demanar si hi havia cap problema, però continuaren i es varen trobar enmig del bloc. Llavors, carregaren i uns feixistes que eren a la terrassa d'un bar començaren a llançar cadires i alguns manifestants se'n defensaren. Varen venir més policies i carregaren indiscriminadament. Ja no anaven cap als qui havien cremat la bandera, sinó contra tothom. Per això, des del servei d'ordre, vam fer una cadena humana per separar policies i feixistes dels manifestants. Va ser el servei d'ordre el que va aturar els cops i hi va posar pau.

Si sou innocent, per què creis que us han detingut?
Han agafat dos dels activistes que feia més anys que eren a l'independentisme. Això és una persecució política. La detenció em va sorprendre perquè som innocent i no l'esperava. Això no obstant, d'una altra banda, ja ens imaginàvem que en qualsevol moment ens podien fer un muntatge com aquest, perquè això és un muntatge policial brutal per la nostra ideologia. Ens han volgut criminalitzar.

En quin sentit?
A mi, per exemple, dos policies em van dur la citació a la feina, davant els companys, els alumnes i l'equip directiu, quan jo ni tan sols hi era. No calia, tenien l'adreça de ca meva. A més, han arrestat gent del servei d'ordre, dels que procuram cada any que no hi hagi incidents, i el dossier de la Policia és ple d'informació sobre la nostra trajectòria política. També ens han perseguit mediàticament: El Mundo es dedica a criminalitzar els activistes independentistes i els qui defensen la llengua. No és que sigui un diari d'esquerres o de dretes: és, directament, un diari que menteix. Ni els uns volen trobar els culpables ni els altres volen explicar la veritat, tan sols volen fer mal. Sort en tenc de la solidaritat i el suport que he rebut de gent de tota mena.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 12
Siguiente
Per Josep Lluís, fa mes de 9 anys

La gent d'El Mundo i els altres que s'inventen històries no han d'oblidar mai que Mallorca és molt petita, que aquí tots ens coneixem i que quan algú diu mentides tot s'acaba sabent.

La gent que coneixem en David sabem del cert que és innocent.

Valoració:10menosmas
Per demócrata español, fa mes de 9 anys

Coco, la independencia de los españoles, ¿la deben votar los portugueses o los franceses? ¿Los europeos, acaso? Entonces ¿qué parte de "auto-" en el palabro "autodeterminación" se te confunde cuando se aplica a los catalanes?

Valoració:6menosmas
Per Rafel, fa mes de 9 anys

Espanya:
Longitud 7ºW-1'5ºW
Latitud 36ºN-43'5ºN

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

Espanya no és un conjunt de nacions; Espanya és una nació que domina l'estat espanyol i que manté dins aquest part del territori d'altres nacions, una de les quals és la catalana.

Valoració:4menosmas
Per coco, fa mes de 9 anys

para el demócrata español,
con tus últimas cuatro lineas me acabas de convencer de que no sabes ni de que pie te calzas, ni donde vives y casi casi, ni quien eres. Por supuesto que si no sabes ni quien eres, mucho menos sabrás que eres y como y donde te posicionas ideológicamente.

para Joan,
lo de la consuta popular, estoy a favor, te vale así? A bien seguro que te quedarías a cuadros con los resultados.
Y a ti, te pareceria bien que toda España decidiera si Cataluña debe ser independiente o no? o es que sólo deben votar los catalanes....
Luego, llamas separadores a los demás, a los que defienden una unidad estatal... Bueno y lo de que España es un conjunto de naciones.... eso ya me ha hecho reir, deberías salir en el informatiu diciendo algo semejante. Sin comentarios, mejor así

Valoració:-4menosmas
Per jeroni, fa mes de 9 anys

Joan, si tan demócrata ets, ¿supos que acceptaras els resultats de les próximes eleccions a les Illes?
Això seria lo mes democràtic, pens.

Valoració:3menosmas
Per juan carlos, fa mes de 9 anys

Joan, en que quedamos colega? ahora queremos policia, brutal y anticiudadana ?. Entonces ahora que conviene sí que creemos lo que la autoridad dice, menos mal que no dijeron 3 millones...
Esa es exactamente la democracia que quereis vosotros, la que os convenga a vuestras pretensiones ilusionistas, menos mal que ni de lejos estais de acuerdo ni vosotros mismos.

Valoració:-2menosmas
Per Miguel Mas riutord, fa mes de 9 anys

España és un conjunt de nacions.....(Joan)

y lo fuerte del asunto es que se lo cree el tio.

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

he comés una equivocació en el redactat, abans he dit "... i si estaven tant i tant emprenyats era perquè l'Estatut no demanava cap mena d'independencia d'Espanya, sinó una Catalunya integrada a dins d'ellla..." , i el que volia dir es "... i si estaven tant i tant emprenyats, era perquè TOT I QUE L'ESTATUT NO DEMANAVA CAP MENA D'INDEPENDENCIA D'ESPANYA, SINÓ UNA CATALUNYA INTEGRADA A DINS D'ELLA, AQUEST FOU TUMBAT I ESQUARTERAT PER TOTS COSTATS".

Valoració:5menosmas
Per demócrata español, fa mes de 9 anys

Para este otro tampoco parece compatible ser español y ser demócrata. Pasa que la democracia incluye el derecho de autodeterminación no solo mío, sino también el del otro. Cosas de la justicia. Es mejor que los españoles seamos los que somos y punto, pero de forma democrática, que muchos pero a la fuerza. La nación española debe estar formada por ciudadanos libres, no por portadores de DNI. Habrá pocos demócratas entre los españoles y seguramente pocos demócratas en este mundo entero, pero es entre ellos donde yo me siento a gusto. Qué le vamos a hacer.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 12
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris