algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

Despullats contra la "tortura" de les corrides

Sis joves es despullen per denunciar la mort de 500.000 toros cada any. A l'horabaixa, Maulets convocà una concentració davant el Coliseu

Palma visqué ahir dijous una intensa jornada antitaurina. Al matí, mitja dotzena de membres d’Anima Naturalis escenificaren a Cort el sofriment dels bous durant les corrides. A la nit, prop d’un centenar de persones es concentraren davant el Coliseu convocades per l’organització de joves Maulets per demanar la prohibició d’aquest espectacle.

Durant la protesta de Maulets es visqueren escenes de tensió entre els manifestants i els agents de la Policia Nacional, que els envoltaren en tot moment.

El punt de crispació màxima es produí quan uns joves tractaren de penjar una figura que representava un torero travessat per banderilles. Els agents intentaren evitar el gest i exhibiren les porres enmig de les protestes de les persones concentrades, a més d’empènyer-les amb les mans per guardar-hi distància.

La protesta, que no estava autoritzada, va transcórrer finalment sense incidents remarcables i enmig de crits dels manifestants, com ara "Palma no assassina, ciutat antitaurina" i "els toreros espanyols torturen i assassinen".

Menors a la plaça
Des de Maulets criticaren que s’hagués permès l’entrada de nombrosos menors a la plaça de Toros per assistir a "un espectacle marcat per la violència i per la crueltat", asseguraren. D’altra banda, al matí, sis membres d’Anima Naturalis es despullaren a Cort i simularen que tenien banderilles clavades per simbolitzar "la tortura que fa morir cada any més de 500.000 animals a l’Estat", declarà Aïda Gascón, coordinadora d’Anima Naturalis. El regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, era present a la concentració i es comprometé a obrir un debat amb l’equip de govern perquè Aina Calvo declari Palma ciutat antitaurina.•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Regomira Puig Tagamanent, fa mes de 10 anys
No hi ha res més emotiu que quan la banda de música esclata amb un Gato Montes o amb un A los toros, perquè el torero s'està lluïnt: Lo que passa es que aquests que critiquen tant es toros no saben res ni tenen sensibilitat artística. Pobrets!
Valoración:2menosmas
Per sestadors, fa mes de 10 anys
Això des toros és sa cosa més asquerosa que te puguin tirar a sa cara. Molt bé amb aquesta manifestasió. Però, avon són ses assossiassions de sa defensa de cans i moixos, aquests que tot d'una que veuen un ca fermat te posen una denunsi. Avon són aquests hipòcrites mamarratxos? Eh? Que no tenen es mateixos drets es toros, que es cans i ses cusses? Això, aquests que defensen es cans i ses cusses com si fossin persones han de menester anar a fer feina de deveres, perquè son com ses feministes miembros y miembras. Perquà això és una altra, no té consol aquesta crussada feminista. Ses feministes, com que no se poren sufrir a elles matexes, han d'anar a donar murga a nes pròxim. I tothom sap lo que han de menester aquestes senyores, eh? Idò axò. Però ara, es càvecs que venen a leroimerlin no són com un temps, que tenien un mànec gruxat. No, ara else venen amb un mànec que sols no té atxura de mànec, prim i de ferro. Amb axò, ses feministes no se poren espassar es nirvis, amb aquests putes càvecs, i tornen com a loques defensant ets segles que han estat tancades dins sa cuina. Jesús sant Pau, si fessin un poc de feina pentura també se calmarien un poc, però... feina? Feis-ne! No volen rodar ni batre, res, seuen dins es sofà mirant sa novela, perquè que no les saben llegir, això, que miren sa novela i fan cussigoies a nes moix siamès, que per cert, no diguessiu res des moix siamès. És d'importassió, però té més drets que es moixos de per aquí, perquè clar, es moix siamès té papers, i ets altres no en tenen, i, a més, sa madona des moix el du a nes manescal i gasta una doblerada darrera es moix. Amb lo que gasta amb so puta moix, podrien vacunar cent infants d'`Àfrica, però això els és igual. Sen foten. Això és lo que passa, que vivim una puta època de beneitura total i absoluta. I per a mi que ja basta. Nau alerta amb so sol.
Valoración:0menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys
Idò a mi m'agraden ses corregudes ... i es bous també!!!

Mos veim a Muro, Inca, Felanitx, Alcúdia, Ciutat ... i a Fornalutx
Valoración:4menosmas
Per el hijo de la paca, fa mes de 10 anys
torero muerto, vaca feliz.
Valoración:1menosmas
Per lluis, fa mes de 10 anys
paquirri 0 : avispado 1
Valoración:0menosmas
Per Ã’scar, fa mes de 10 anys
la tortura no és cultura.
Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris