cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Roque López denuncia el jutge del cas Eivissa Centre

Hi implica el magistrat José Espinosa i la lletrada del president del Consell, Xico Tarrés, en una trama de suborns i prevaricació

L’exsecretari general del PSIB pitiús Roque López anuncià ahir horabaixa que havia interposat una querella per "suborn i prevaricació" contra el jutge instructor del cas Eivissa Centre, José Espinosa, i contra Ascensión Joaniquet, representant legal del president del Consell d’Eivissa i principal imputat en el cas, Xico Tarrés. Ahir, Roque López es negà a declarar com a imputat per un presumpte delicte de fals testimoni davant el jutge José Espinosa, assegurant que havia pres aquesta decisió la setmana passada, en conèixer els presumptes delictes que ara denuncia.

Per la seva banda, l’advocat de l’exdirigent "socialista", Andrés Tuells, ratificà ahir mateix els fets i explicà que tenen a les seves mans proves que demostrarien que el despatx de l’advocada Ascensión Joaniquet efectuà diversos pagaments per un import total de 38.000 euros a un creditor del jutge i a la seva esposa. Segons Tuells, entre el 30 de setembre de 2008 i el 12 de gener de 2009 el despatx ha duit a terme quatre pagaments, i el jutge "era coneixedor dels deutes i era coneixedor que els deutes s’estaven pagant".

En principi, explicà Tuells, la dona del jutge hauria d’haver pagat els deutes que acabà eixugant el bufet de missers de Joaniquet, i els rebuts eren emesos "per la lletrada mateixa" a la creditora del deute. El misser de Roque López assegurà que els pagaments es realitzaven a "una persona física", però no revelà la identitat de la creditora en qüestió. En tot cas, l’advocat Tuells insistí que davant aquests fets el jutge "s’hauria d’haver inhibit del cas". Quant als pagaments, Tuells assegurà que el primer, de 29.000 euros, feia referència al deute, i els altres, de 3.000 euros cada un, eren per interessos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris