nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Retirada de passaport i fiança de 250 mil € a l'autor dels discursos de Matas

El jutge del cas Palma Arena va prendre la mateixa mesura amb retirada de passaport per a l'exdirector de Comunicació del Govern. Es tracta d'una peça secreta amb relació a Nimbus

116022

Antoni Alemany, entrant ahir als jutjats de Palma.

Ferran Aguiló(Teresa Ayuga.)

El jutge Castro ha obert una nova capsa de Pandora amb la peça secreta del Palma Arena. Ahir va imputar el periodista i autor dels discursos de Matas, Antonio Alemany, i l'exdirector general de Comunicació, Joan Martorell, per malversació de cabals públics i falsificació documental. També els imposà una fiança per responsabilitat civil de 250.000 euros i els retirà el passaport. Aquesta causa està relacionada amb l'agència de publicitat Nimbus i se'n va saber per les declaracions dimecres de l'exvicepresidenta Rosa Estaràs.

Alemany i Martorell varen ser citats ahir capvespre amb caràcter d'urgència pel jutge, que els interrogà només en presència del fiscal Horrach i dels seus advocats. Pel que ha transcendit, Vicepresidència hauria signat un contracte amb Nimbus per valor d'uns 300.000 euros per "assessoria i imatge", concepte que ja s'hauria establert amb una altra empresa. L'ordre de pagament a Nimbus l'haurien signat Estaràs i Martorell. En els interrogatoris de dimecres i d'ahir, ambdós haurien apuntat que rebien ordres de dalt, amb relació al cap de l'Executiu.

Fonts consultades assenyalen que amb aquests doblers Nimbus hauria estat pagant per la presentació de factura uns 4.000 euros més IVA cada mes durant un període superior als tres anys a Antonio Alemany o a alguna societat seva. El concepte dels rebuts sembla no és clar i s'està investigant. Se sospita que els treballs facturats es podrien no haver realitzat. Alemany és conegut per les seves columnes d'opinió al diari El Mundo i també per escriure discursos polítics a l'expresident. Així mateix, Nimbus organitzà la campanya electoral del Partit Popular en les eleccions de 2007.

Dia de declaracions

El magistrat Castro inicià de bon matí una nova tanda de declaracions, però en aquest cas de la peça secreta de Nimbus. Al jutjat s'anaren presentant extreballadors de l'agència de publicitat. A les onze, però, Castro havia citat com a testimoni l'exconseller de Turisme Joan Flaquer, que no pogué declarar dimecres. Flaquer hagué de tornar a esperar. I és que el jutge va anar combinant durant el matí Palma Arena i peça secreta de Nimbus. Flaquer finalment hi entrà a les 12 hores i en sortí dues hores i mitja més tard. Durant aquest nexe de temps, els periodistes es toparen una altra vegada amb un intens desplegament policial, malgrat que no tan gran com el del dia anterior.

La tromba noticiable va caure el capvespre per les citacions d'urgència. Poc abans de les cinc, arribà Martorell al jutjat, acompanyat per l'advocada. Hi estigué gairebe quatre hores. A les sis aparegué a la part de darrere dels jutjats Alemany amb el misser Javier Fernández. Abandonà el recinte d'avinguda Alemanya cinc minuts després de les nou del vespre. El director de Nimbus, Miguel Romero, havia estat citat, però al·legà problemes de salut per no assistir-hi.

Matas i la prioritat pels nous mitjans

Avui és previst que declari la periodista Maria Umbert, que va ser cap de gabinet de Matas i directora general d'IB3. El jutge li demanarà, previsiblement, per l'informe encarregat a una assessoria madrilenya que versa sobre la implantació de la cadena autonòmica. Els autors, imputats, declaren avui. Alemany, pel seu costat, rebé el 2006 una subvenció de 500.000 € per posar en marxa un diari digital: Libertad Balear. La festa d'inauguració, a la qual assistí Matas, va ser organitzada per Nimbus. El 2007 demanà una altra subvenció, però el Govern Antich la hi aturà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Do not visit Majorca., fa mes de 10 anys
Un jutge instructor no deu cobrar més de 32.000 euros per any.

Els jutges socialistes solen accedir o han accedit per el quart torn, o sigui que no han fet oposicions i molts de ells no tenen capacitat per aprovar una oposició, simplement son "endollats" (enchufados). Són fàmuls. "No serveixis a qui te serví".

Qualsevol persona que hagi aprovat el batxillerat de ciències no pot esser socialista ja que té el suficient sentit comú i crític per desfer les fal·lacies del socialisme. "No discuteixis amb un beneit, ja que cauràs a son nivell".
Valoració:-11menosmas
Per Llovís, fa mes de 10 anys
No seria interesssant que els partidaris del partit politic que sia en demanin honestitat, en llòc de intentar justificacions i inventarse persecucions estupides?. Per cert, dins el mon del periodisme tot hòm sap perfectament que n'Alemany es una "sabandica".
Valoració:9menosmas
Per unitat, fa mes de 10 anys
N'Alemnay és en Pep Gonella, un vertader traïdor i sembrador d'odi entre noltros mateixos. La legislatura passada el veia per Jaume III, sempre xerrant d'algo important amb qualcú, com en Javier Mato per IB3, com n'Arguelles per els col.legis de l'Opus del Parc Bit, com amb en J Campos. Sí és aquell que li feia el tipus de discursos a Matas on deia que els mallorquins sempre s'havien resisitit a ser catalans, a la reintegració a la corona d'aragó, és el de divide y vencerás. En fi, que tot el pes de la justicia espanyola caigui sobre ell
Valoració:21menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 10 anys
I què podíeu esperar de n'Antonio Alemany, un traïdor al seu idioma.
Valoració:10menosmas
Per xoriguer de menroca, fa mes de 10 anys
No me alegro que ningún ciudadano vaya a la cárcel, pero ya era hora que alguién tenga que dar explicaciones de sus actos.Hasta hora hemos sido muchisimos ciudadanos de izquierdas que fuimos perseguidos y linchados por los escritos de ese hombre . Aquí parecía que todos los comunistas, socialistas,nacionalistas...eramos seres indignos y sin derecho a vivir en esta sociedad.
¿QUIÉN IBA A DECIR QUE ESE PERIODISTA ESTABA EN PLENA VIDA CORRUPTIVA?
Es muy fuerte, lo que está ocurriendo, pero muchos aún podemos cerrar los puños, pero cuando los abrimos , estos están limpios.
Valoració:9menosmas
Per Pobres jutges!, fa mes de 10 anys
Per a Antoni Matas: Vols dir que amb un sou de jutge no es possible comprar un pis al Portitxol? Si no el pot comprar un jutge, quin treballador el podrà comprar? I més considerant la gran quantitat d'hores extraordinàries que des de fa una llarga temporada fan els jutges. Sé de casos de fontaners, electricistes i picapedrers que s'han comprat (amb hipoteca o sense) xalets a zones de més alt standing que el Portitxol. I un jutge no hi pot tenir un pis? Si és així, amb jutges tan mal pagats no pot anar bé mai la justícia, però jo no m'ho puc acabar de creure.
Valoració:10menosmas
Per Manel emprenyat (avui no tant), fa mes de 10 anys
Per desgràcia l'absoldran, i espero equivocar-me. Cobrar 4000 euros per fer-li els discursets a en Matas és indecent i immoral quan tanta gent no arriba a final de mes... però si tot és "legal" poca cosa es pot fer més enllà del judici popular.

A aquest individu li importa un rave el que diguin d'ell mentre li paguin per viure com un potentat. La seva reacció ha estat infantil, convençut que els de la seva nissaga estan per sobre del bé i del mal, i són intocables (el honor y la honra, vaja). Ja vol querellar-se contra el jutge, com si escriure-li discursos a un polític a preu d'or mentre escrivia articles d'opinió política "independents" no fos per avergonyir-se.

En fi, ja sigui per "legalitat" o per edat, no anirà a la presó. Però és un bon senyal: sembla que la Mallorca rància, intocable, elitista i perdonavides d'Alemany ja no té bula per fer i desfer de manera impune.
Valoració:14menosmas
Per sarraí, fa mes de 10 anys
Ara es veuen clares les servituts i addesions inquebrantables. Visca el periodisme 'independent'! L'únic dogma per tota aquesta gent són els doblers que es poden embuxacar, i res més. Lo trist és que encara hi gent que es creu les seves mentides. El Inmundo, diario (In)dependiente, ja ja ja
Valoració:14menosmas
Per No en deixeu ni un sense investigar, fa mes de 10 anys
Antoni Matas, i com ho saps tu que no són culpables de res els d'UM? Ja està bé de criticar la justícia quan persegueixen els nostres i d'alabar-la quan fal mal als adversaris. I per cert, els altres dos jutges que investiguen coses d'Um i PP (López Sola p.ex.) també són uns venuts? Vols dir que estan comprats tots els jutges de Palma (quasi tots ells després de passar les respectives oposicions)? Feis plorera i llàstima.
Valoració:3menosmas
Per Antoni Matas, fa mes de 10 anys
Com més dificultats per n'Antich, més feina fan en Castro i el costitxer. Alguns del que han estat imputats d'UM i tenen fiançes dipositades, he vist còpia de les diligències, no són culpables de res. Estic content si n'Alemany posa una querella a Castro. Ja que hi és que demani com a pagat el seu pis del Portixol amb el sou de jutge.
Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris