cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
28°

“Nosaltres cremàrem la bandera espanyola, i ho tornaríem a fer”

Els dos joves mallorquins que protagonitzaren la polèmica acció justifiquen allò que feren dia 30 de desembre passat durant la manifestació de la Diada

Tenen entre 20 i 25 anys i són els autors de la crema de la bandera espanyola durant la manifestació de Maulets dia 30 de desembre. Oculten el rostre i la identitat perquè el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, ordenà una investigació policial per arrestar-los i processar-los. No confirmen ni desmenteixen la seva pertinença a Maulets, i el seu projecte polític, insisteixen, el tenen molt clar: "la independència i el socialisme per als Països Catalans".

Estau orgullosos d’haver cremat la bandera espanyola?

La cremàrem i ho tornaríem a fer. És un acte de rebel·lia que consideram normal i legítim en la lluita contra un Estat opressor. Orgullosos no és la paraula, ho consideram necessari i estam satisfets d’haver fet públic el rebuig a les ofensives espanyolistes que patim a Mallorca i als Països Catalans.

Per a molts, aquesta bandera representa un estat democràtic al qual s’ha de respectar...

El que representa són segles de negació del nostre poble. Aquesta no és una democràcia real, sinó el resultat del pacte entre socialdemòcrates, els franquistes i monàrquics, que precisament no es caracteritzen pels seus principis democràtics. De fet, "respecte" és el que no ha tingut mai l’Estat espanyol cap al poble català. No podem qualificar de democràtic un estat que ens nega el dret a decidir el nostre futur en llibertat.

Si heu cremat la bandera és perquè hi teniu aversió. Què simbolitza per a vosaltres?

Aquest drap representa l’Estat espanyol, és a dir, una de les eines que empra el capitalisme contra els interessos del nostre poble. La bandera constitucional simbolitza també el manteniment de les estructures patriarcals i catòliques a ca nostra. Aquesta bandera representa 300 anys d’ocupació, tortures, assassinats, morts, guerres, fosses... i tota mena de barbaritats contra la lluita per les llibertats socials i nacionals. Han estat 300 anys d’ocupació, però també i sobretot, de resistència. Això és el que expressam quan la cremam.

No temeu que la Policia vos estigui cercant?

Evidentment, som persones i la repressió policial ens espanta, sobretot quan sentim testimonis de gent que és maltractada a comissaria per les seves idees. Però si ens troben no ens caurà la cara de vergonya, hem fet l’acció assumint els riscos. A més, sabem que si ens detenen la solidaritat que es despertarà aquí i arreu dels Països Catalans serà brutal, com quan processaren dos gironins per cremar fotos del rei: milers de joves cremaren centenars de fotos monàrquiques. La conseqüència d’un arrest seria una onada de crema de banderes, ja que la lluita i l’esperança pesen més que la repressió. Són obstacles que hem d’anar superant.

Socias ha dit que enguany la mobilització del 30-D estarà més vigilada perquè no torni a passar res semblant...

Ni Socias ni ningú no aturarà la nostra lluita per la independència i el socialisme. Un acte tan simbòlic i emotiu com aquest es tornarà a fer enguany a Palma. A més, no caldrà que ho fem nosaltres, ja que cada dia més joves són conscients del que és necessari fer. La lluita al carrer va en augment, aquí i arreu del territori català.

La crema es produí dins el bloc encapçalat per Maulets... en sou membres?

La crema es produí al bloc de l’Esquerra Independentista. Amb això està tot dit.

PSM i ERC opinaren al respecte, ja que els primers es desmarcaren i els segons llevaren importància a la qüestió. Teniu el suport dels polítics nacionalistes i d’esquerra?

Nacionalistes i d’esquerres? Professionals de la política com els del PSM han venut Son Espases, neguen la unitat dels Països Catalans i s’apoltronen a les cadires al Parlament mentre enganen. És insultant que partits com el PSM es desentenguin de la crema de la bandera i no obrin boca quan hi hi ha cops de porra de la Policia i el PSOE a les manifestacions. El PSM renuncià fa molt a tot allò perquè suposadament nasqué. D’ERC podem dir més sobre el mateix. En comptes de treure profit del que fem el jovent independentista, podria fer alguna cosa per al país. ERC és un partit més del poder que no ha fet ni un pas per mobilitzar el carrer i construir els Països Catalans.

Alguns vos acusen de radicalisme o gamberrisme absurd...

Pura demagògia. L’Esquerra Independentista fa feina tot l’any. Cremar la bandera és un acte simbòlic. I sí, efectivament, ens diuen "radicals". Aquesta és la paraula que utilitzen per desprestigiar les persones que volem arribar a l’arrel dels problemes, l’única manera de solucionar-los.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 11
Siguiente
Per PPCC, fa mes de 10 anys
Cremar una bandera no em produeix ni alegria, ni pena. La nostra vida continua igual, no canvia res. Simplement dic que per canviar les coses s'ha de fer des del poder.
A més, UM és tant nacionalista com entesa o el PSM. Recorda que el PSM volia fer pisos de protecció oficial a sol rústic (per pobres o per rics són urbanitzacions jajaj). Però jo em decant per ERC.
I sobre aquests joves no hem de demanar perdó, a la merda el pedaç, ni els hem de condemnar, però tampoc els hem de fer un monument al costat del de Jaume I. I sobre que no tenen cadira, ni cobren...ho podem deixar fer. Tots coneixem maulets i sabem de quins families provenen, euros és el que manco els falta.
Valoración:-4menosmas
Per Joan Serra, fa mes de 10 anys
Aquesta entrevista, està feta per un maulet i entrevista aquests dos joves com si fossin els herois del nostre poble; pareix que entrevisten a dos activistes irlandesos o bascos.....Que s'hagi cremat una bandera espanyola, està bé, però no n'hi ha per tant per tractar ara aquests dos joves com si fossin els fills predilectes del nostre poble. Molta prepotència hi ha dins els maulets, res més.
Valoración:4menosmas
Per Miquel Nadal, fa mes de 10 anys
A UM aspiram al dret a decidir on urbanitzam.

També aspiram altres coses pel nas.
Valoración:1menosmas
Per tonparenotenasitamareesxata, fa mes de 10 anys
PPCC diu que unió mallorquina és un partit nacionalista que pot canviar les coses?!?! i a que aspiren?? als Països Domengians?? A l'estat camp de golf Son Bosc?? a la nació de l'autopista?? Que m'estàs contant.. .aaaaaaaaggggggghhhhhhhh!!! que me muero!!! que si fins ara si me la bufava l'entrevista crec que les teves crítiques m'han fet obrir una mica els ulls!! quin criteri tens de la paraula nacionalista??

Si ets pro PPCC, llavonces que es cremi una bandera espanyola és sinònim d'alegria, encara que pensem que no son les formes. És a dir espanya ens fa menjar merda cada dia i si un dia a l'any uns joves lis peguen foc a una bandera espanyola hem de demanar perdó i condemnar a dos jovenets?? però tu quina classe de nacionalista ets?? dels PPCC o d'espanya?? (o potsers dels de la butxaca?? segur que ets amic den B. vicens)

cagonres, vaja panda de comentaristes!! sabeu que vos dic, q aquests al.lots no tenen cap cadira ni cobren cap sou dels poders públics! Així que com a mínim no faré el capdefava fustigant-los. Estan d'enhorabona batuadell!!

És que PPCC amb els teus comentaris t'has passat, pareixen dignes del tio jorge i els seu cirulo balear!!
Valoración:2menosmas
Per PPCC, fa mes de 10 anys
Fals, cremar banderes és fer teatre. Sortir encaputxats davant un periodista és fer teatre. Una altra cosa és intentar difondre la idea per un dia canviar les coses. Però creis que les postures de maulets poden arribar a ser majoritàries? creis que els joves ens podem sentir identificats amb ells? Jo no m'hi puc sentir mai, al final no són res més que un tribu urbana, pareix que viuen aïllats del resta de la societat.
La política és molt més que enfrontar-se amb la polícia o fer-se el xulo, per això ens cal sumar en vot nacionalista per millorar les nostres condicions.

Valoración:9menosmas
Per catalana antifeixista, fa mes de 10 anys
El poder d'aquests joves és mínim justament per aquesta actitud de: perquè lluitar si no hi tenim res a fer. Només ens fa falta una mica d'unió i el poder d'aquests joves pot esdevenir brutalment superior al poder de les polítiques de no-intervenció de partits com ERC que són d'esquerres tan sols de nom i que, com diu un dels entrevistats, romanen impassibles davant les pallisses de la policia a les manifestacions. Aturem-nos un moment a pensar què és el que ha fet últimament ERC pel país... ni un sol intent d'avançar en la lluita x la llibertat dels Països catalans. Aquests joves, malgrat tots els impediments, fan un pas endavant que PSM i ERC no han estat capaços de fer. Sense el control econòmic encara ens queda la lluita i la unió.
Valoración:0menosmas
Per Agermanat, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord amb PPCC. Aquesta entrevista que s'ha fet als maulets és perquè el periodosta és un maulet. Els fan propaganda al diari balears i desacrediten els partits nacionalistes. Ho trob, per part de diari de balears, un poc infantil deixar que un periodista publiqui aquestes noticies tant directes: "els maulets són els millors i els demés nacionalistes són una merda". idò jo no soc maulet. Soc un ciutadà, un català illenc que vol veure la seva terra amb un estat propi i no precisament amb una dictadura comunista. Per això confiaré el meu vot o bé a ERC o bé a Entesa, o bé,la millor opció, a una unitat dels partits nacionalistes de les Illes.
Valoración:8menosmas
Per PPCC, fa mes de 10 anys
La crema d'una bandera no representa baix cap concepte haver aconseguit res. Amb aquesta bandera cremada tenim millors escoles? tenim més transport públic? tenim pensions més altes? Doncs no, no és res més que un acte simbòlic.
Sobre si són lluitadors, no es pot posar en dubte, però ben tapats amb els amcis que controlen els carrers per veure si ve la polícia, etc. la possibilitat de ser aplegat és mínima. I amb això de l'entrevista també.
Estam donant una importància a maulets que no té, en comptes de centrar-nos amb qui de veritat pot canviar les coses que són els partits nacionalistes ERC, PSM, Entesa i Unió Mallorquina.
Sense el control econòmic no és pot canviar res, i el poder d'aquests joves és mínim.
Valoración:4menosmas
Per Guillem, fa mes de 10 anys
El que més em sorprén de tot, com diu una altre persona, és que quasi ninguna crítica a aquests dos joves o a Maulets sigui de tipus polític. Es diu que si són radicals, gamberros, espanyolistes (sic), exagerats, etc...però ningú no entra a discutir sobre el que diuen del PSM-ERC, sobre les seves crítiques ni sobre la seva forma de lluita.

Això és així, segurament, perquè no tenen arguments davant aquests dos joves, dos joves lluitadors que fan les coses perquè se les creuen, dos joves que defensen els Països Catalans sense esperar res a canvi, dos joves que cremen una bandera i a sobre s'arrisquen a sortir a una entrevista, defensant les seves idees polítiques, Quina diferència entre aquests dos joves i els porucs polítics nacionalistes!!!

Veient aquesta entrevista, em vene al cap aquestes paraules de l'estimat Xirinacs:

"...una nació mai no serà lliure si els seus fills no volen arriscar llur vida en el seu alliberament i defensa. Amics, accepteu-me aquest final absolut victoriós de la meva contesa, per contrapuntar la covardia dels nostres líders, massificadors del poble."
Valoración:9menosmas
Per Jordi, fa mes de 10 anys
Enhorabona per l'entrevista.
Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 11
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris