cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Llegat Jueu, Rosa Bueno i Josef Egger rebran els premis Jaume II del Consell

Amb motiu de la Diada, també es reconeixerà amb el guardó els finats Moll, Mayol i Mesquida

El Consell reconeixerà enguany, amb motiu de la Diada, la tasca de 12 persones o entitats que han treballat el darrer any per promoure els símbols, referents o el nom de Mallorca. Entre ells destaquen l'associació Llegat Jueu, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Rosa Bueno, i el president de l'Associació d'Austríacs de Mallorca, Josef Egger.Com ja havia anunciat aquest diari, també rebran aquest guardó a títol pòstum el dirigent socialista Josep Moll, l'empresari de Sóller Javier Mayol, i el «mecenes» i pare del director general de la Policia i la Guàrdia Civil Joan Mesquida, tots tres desapareguts darrerament.

L'actriu Maruja Alfaro, la cantant Miquela Lladó, l'activista cultural Joan Soler Antich, el violinista Bernat Pomar, i les entitats AMADIP, d'atenció als discapacitats, i l'organització no governamental Trinitàries-Ayne Perú també seran reconegudes amb els Premis Jaume II, que ahir foren aprovats pel Consell Executiu de Mallorca.La resta de reconeixements, fills predilectes i medalles d'or "enguany no hi haurà fills adoptius", hauran de ser aprovats pel ple del Consell, però a hores d'ara ja hi ha consens entre tots els grups representats.

Com ja havia avançat aquest diari, el lingüista mossèn Antoni Maria Alcover, impulsor de les Rondalles Mallorquines; i el darrer president republicà de la Diputació, Jaume Garcies, qui morí afusellat l'any 1939, seran designats fills predilectes de Mallorca. El conseller insular de Presidència, Cosme Bonet, recordà que l'expedient per reconèixer Garcies s'inicià la passada legislatura i destacà que amb ell es ret homenatge a tots els qui patiren la repressió feixista.

Les medalles d'or de la institució seran per a l'escriptor andritxol Baltasar Porcel, per al pintor recentment desaparegut Josep Coll Bardolet, per al campió del món de ciclisme en pista, el porrerenc Joan Llaneras, i per a les Joventuts Musicals de Palma, que han celebrat el seu cinquanté aniversari.Els premis i reconeixements s'entregaran en l'acte central de la Diada de Mallorca, que es durà a terme dia 12 al Teatre Principal de Palma, després que els darrers anys s'hagués desenvolupat la vetlada en el Pati de la Misericòrdia.

El conseller insular de Presidència, el socialista Cosme Bonet, destacà el consens assolit en tots els noms de persones i entitats que seran reconegudes durant la Diada de Mallorca. Fins i tot entre els premiats amb els Jaume II, que són potestat del govern insular, s'han inclòs propostes que havien sortit de l'oposició.

Amb tot, recalcà que la proposta finalment consensuada no respon a quotes dels partits. Per això, agraí l'esforç a tots els grups polítics del Consell perquè aquest acord «és positiu pel prestigi dels premis», assegurà Bonet.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris