cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
11°

Les Rutes científiques es tornen a posar en marxa amb l'arribada d'estudiants

Els itineraris s'adrecen a alumnes menors de 20 anys que cursen matèries científiques al Batxillerat o als cicles formatius. Uns 50 alumnes de l'IES Salvador Victoria de Terol i de l'IES Fontem Albei de Lugo arriben demà a Mallorca per formar-se i conèixer l'illa durant una setmana

Gairebé una cinquantena d'alumnes de l'IES Salvador Victoria de Terol i de l'IES Fontem Albei de Lugo arriben demà a Mallorca per participar del programa de Rutes científiques que es va posar en marxa el curs 2008-2009.
L'activitat s'adreça a estudiants menors de 20 anys que cursin matèries científiques al Batxillerat o en cicles formatius de grau mitjà. Són grups de fins a 24 alumnes que van acompanyats per dos professors. Es tracta d'una iniciativa organitzada per la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Cultura mitjançant un conveni amb el Ministeri d'Educació.

Els alumnes participen durant una setmana en una de les quinze rutes que hi ha establertes a diferents comunitats autònomes amb l'objectiu de complementar els coneixements científics que adquireixen dins l'aula. Això es fa descobrint com s'han d'aplicar i la utilitat que tenen en la vida diària, a l'hora que es fomenta el treball cooperatiu i el respecte entre alumnes.

Els participants visiten determinats centres d'investigació i fan recorreguts per museus de ciències, parcs naturals, camins i centres d'observació, entre d'altres, que propicien el descobriment i l'ampliació dels camps de treball i d'interès dels alumnes.

Concretament, algunes de les activitats que els joves d'altres comunitats autònomes realitzaran a Mallorca són els itineraris matemàtics pel nucli antic de Palma i pel castell de Bellver, a més de visitar el Parc Nacional de Cabrera i el Parc Natural de l'Albufera. També coneixeran el Mallorca Planetarium, l'Observatori astronòmic, el Parc de Tecnologies Ambientals, el Museu de la Ciència i el Jardí Botànic de Sóller.

Si param atenció als itineraris matemàtics, el Centre d'Aprenentatge Cientificomatemàtic és l'encarregat d'organitzar aquestes rutes pel centre de Palma. Una de les activitats estrella és la de Trigonometria oculta a la Seu. S'estudia la Seu des d'un punt de vista trigonomètric. A partir de les mesures de camp que els alumnes realitzen, obtenen algunes dades rellevants i sorprenents.

Pel que fa als instituts que coneixeran la nostra comunitat autònoma els seleccionats són: l'IES Salvador Victoria de Terol i l'IES Fontem Albei de Galícia, que arriben demà a Mallorca. Els altres dos centres són l'IES Candás d'Astúries i l'IES Ribera de Jalón de Castella i Lleó. Els instituts de les Illes que han estat seleccionats per participar enguany en el programa són l'IES Quartó de Portmany d'Eivissa, que aquesta setmana ha estat per Aragó; l'IES Na Camel·la de Manacor, que viatjarà a Cantàbria; i l'IES Son Ferrer de Calvià, que realitzarà una ruta a Madrid.

La participació és totalment gratuïta i es disposa del suport del professorat i del material didàctic, gràcies a la col·laboració del Ministeri d'Educació, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 10 anys
La Conselleria hauria d'haver posat ja un bon pla similar entre centres de Secundària dels diversos països catalans.

En lloc d'això, es limiten a penjar-se del que fa el Ministerio, que sí fa la seva feina.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris