lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Les barreres de Ternelles s'han d'obrir

Ho dicta el Suprem en una sentència ferma que no admet cap recurs per part de la propietat. Ara haurà d'autoritzar-ne el pas restringit

38130

El cami de Ternelles uneix el municipi de Pollença amb el castell del Rei.

E. BALLESTERO

 

El Tribunal Suprem ha resolt, a través d'una sentència ferma contra la qual no és possible cap recurs d'apel·lació, que les barreres del camí de Ternelles, al terme municipal de Pollença, s'han d'obrir. D'aquesta manera, no admet a tràmit el recurs que presentà la propietat a la més alta instància judicial contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que donà per bo l'acord adoptat pel ple del Consell, el 2006, sobre l'accés lliure al polèmic sender. Tot i així, des de la propietat de la possessió de Ternelles recorden que "la resolució del Suprem no autoritza l'obertura del camí al públic en general" i manifesten que "l'acord del ple del Consell de 2006 s'ha d'adaptar a la legislació més vigent, com són ara el PORN i la Xarxa de Natura, que regulen els espais naturals depenent de la protecció que tenen. Aquesta legislació determinarà de quina manera s'ha de preservar l'accés al camí de Ternelles".

Acord

Cal recordar que l'acord de l'Ajuntament de Pollença de l'any 2006, que posteriorment fou aprovat pel Consell, regulava l'ús d'aquest sender i hi garantia el pas de 20 persones cada dia, cinc dies a la setmana, durant gairebé set mesos a l'any. Tot i que Joan Ramon Bosch, de la Plataforma pro camins oberts, i Biel Cerdà, del PSM, es mostren satisfets de la resolució del Suprem, manifesten que "ara hem de comprovar que el Consistori aplica l'acord i permet el pas, que encara és restringit", segons Bosch. El batle de la localitat, Joan Cerdà, recordà ahir que "des de l'any 1991, l'Ajuntament lluitava per aconseguir aquesta veredicte" i assegurà que "tot i que haurem d'expropiar el camí, que és privat, perquè pugui tenir un ús públic, treballarem perquè la sentència s'executi i puguem garantir-hi el pas".

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Turmàs, fa mes de 11 anys
I si a trenc d'alba et presentes allà i et diuen que ja han passat 20 persones?
Qui ho controla?
Valoració:2menosmas
Per Baldufa, fa mes de 11 anys
Les autoritats cíviques competents ja van de caguetes com sempre, perquè no s'atreveixen a tossir davant un cacic.
Valoració:11menosmas
Per Joan Ramon, fa mes de 11 anys
Senzillamnet la regulació de 20 persones dia és excessivament restrictiva, i mès quan s'està dinant a la finca la possibilitat de declarar-la vedat de caça major, no s'enten com desprès es restringeix el pas de les persones pel camí.
Dit això, meam si l'ajuntament és capaç almenys de donar aquesta pasa, que és el mínim.
Tantes dificultats per recperar el pas per camins públics, sìn decepcionants per la societat civil.
Salut
Valoració:3menosmas
Per Cristian, fa mes de 11 anys
Quina vergonya. Si és un camí públic hauria de poder entrar tothom, sense cap limitació. Per què han de poder entrar només 20 persones? Per què no poden entrar-hi més? Ja comencem amb llistes que limiten el dret de pas.
Valoració:-2menosmas
Per Gràcies, sr. Grimalt, fa mes de 11 anys
No us preocupeu terratinents March, abans PP-UM i ara el conseller Grimalt faran tot el possible perquè el populatxo no entri a les vostres possessions.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris