nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

La tensió dels pares marca el retorn a les escoles de la Part Forana

Els pares dels alumnes de l'institut d'Alcúdia i del col·legi Voramar de Can Picafort han anunciat mobilitzacions durant la jornada de demà per la manca de previsó de la Conselleria d'Educació

Aules prefabricades en un gran nombre de centres, falta d’espai i mal ambient dels pares. Aquesta és la situació que es viu durant els darrers dies de preparatius davant de l’imminent inici del nou curs escolar, que comença demà.

Davant d’aquesta situació, els pares de l’institut d’Alcúdia i del col·legi Voramar de Can Picafort han anunciat mobilitzacions durant la jornada de demà davant de la poca previsió de la Conselleria d’Educació. En el cas d’Alcúdia, s’han instal·lat sis aules prefabricades en el centre que "no reuneixen les condicions òptimes per garantir la seguretat dels alumnes i falta material didàctic per a les tres unitats de primer d’ESO", segons explicà el coordinador de l’Associació de pares i mares (Apima) d’Alcúdia, Andrés Gil. Per això, els pares decidiren divendres passat en una reunió que els seus fills no iniciaran les classes demà.

Respecte al centre Voramar de Can Picafort, els pares també han anunciat mobilitzacions per al dematí. La Conselleria d’Educació no els ha facilitat una nova aula prefabricada i els obliga a adaptar l’aula de psicomotricitat per poder fer classe.

Tanmateix, la falta d’espai no només afecta aquests dos centres. Els col·legis de Mancor de la Vall, Lloseta, Consell, Santa Maria del Camí, Binissalem (on s’han instal·lat dues aules al carrer per falta d’espai al pati), Sencelles i Sineu, també han col·locat diverses aules complementàries per pal·liar la manca d’espai en els centres escolars.

Tot i que a Inca hi ha normalitat a l’inici de curs, cal destacar que la nova escola de Son Amonda ha passat de 70 alumnes matriculats a més de 140 en només tres dies, fet que ha provocat manca de professors.

D’altra banda, també hi ha diversos municipis que esperen l’inici de les obres d’ampliació del col·legi com Campanet i Selva, o obres de construcció d’un nou centre educatiu com Maria de la Salut.

Els pobles que estrenen nous col·legis enguany a la comarca del Raiguer són Muro i Inca.

A la comarca de Llevant, la tensió es va viure al final del curs passat quan van sortir a Manacor les places per a aquest curs. Des de llavors, s’ha creat la Plataforma per l’educació, que durant l’estiu ha anat recollint signatures per a la seva Escola nova ja!.

A la resta de municipis de la comarca continuen amb la tònica de l’any passat, per exemple a Artà encara hi ha una aula prefabricada a Na Caragol i les previsions són que enguany comencin les obres d’ampliació. Aquesta mateixa espera es repeteix a Son Servera, Algaida, Campos, Son Carrió i Vilafranca, on les previsions ja assenyalen que els alumnes del Cremat el segon trimestre iniciïn les seves classes a la casa de cultura i al centre d’adults, ja que l’edifici escolar que data del període republicà ha de ser reformat de manera integral.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 12 anys
Crec que aquest article és molt més important que el que s'ha posat com a titular...
Al·lucinant el que passa amb ses escoles a Mallorca, tenim bones (i masses) carreteres i no tenim bones (ni masses) escoles.
Tampoc no crec que el STEI i l'OCB poguessin apaliar la crisis, em sembla que són els polítics els únics que ho poden fer, i no ho fan, per dues raons: perque no en saben i perque si ho sapiguessin fer, no ho farien. La clase política està bastant mal vista per la societat, qualcun dia d'aquests tendran un susto.
En sembla vergonyós que els nins no puguin anar a clase per falta de condicions.
Senyors, això és una notícia de primera plana.
Valoració:-1menosmas
Per inmigrante, fa mes de 12 anys
Mientras tanto el STEI-I pidiendo por la "lengua propia de baleares"
La OCB exigiendo dinero para no se que escuela en Francia.
Otra noticia por ahí, dice que cada niño nos costará aproximadamente unos 840 euros para empezar el curso.
Mientras seguimos en la cola en educación, los políticos usando la VISA (que pagamos todos) en drogas y puticlubs .

¿Porque no hacer un gran debate sobre la educación?
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris