cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 11°
15°

La reforma del monument de la Beata és avui “imparable”

La reforma integral del simbòlic monument a la Beata de Santa Margalida continuarà endavant, malgrat l'allau de crítiques que ha despertat la instal·lació d'una gerra de ferro de grans proporcions en el nou espai, que només manté el bust original, esculpit per Remigia Caubet l'any 1974. El fill de l'artista, l'escultor Damià Ramis-Caubet, ha registrat una carta a l'ajuntament en què sol·licita la paralització immediata d'unes obres, que considera que són "completament incompatibles amb l'espiritualitat de l'obra". A més, denuncia que "allunya a un segon o tercer pla la figura de la Beata, impedint-ne greument la valoració sensible de la significació i una visió clara de l'escultura, autèntica protagonista del conjunt".

El ple del Consistori de Santa Margalida va rebutjar ahir, amb els vots de l'equip de govern (PP-CPU), una moció presentada per Unió Mallorquina per paralitzar l'execució del projecte i realitzar una consulta popular abans de decidir si el conjunt s'ha de tornar al seu estat original. La resta de l'oposició (PSOE i Independents) també donava suport al referèndum. L'equip de govern municipal defensa el caràcter simbòlic del projecte que ara s'executa i que amb els trossos d'una immensa gerra de ferro (mitja gerra, segons va advertir el portaveu del PSOE local, Miquel Cifre) emula la tradicional "trencadissa" de la festa local.

Elements imprescindibles

"Tots els elements del conjunt escultòric que ara es volen eliminar de l'entorn de la figura són components absolutament imprescindibles per entendre la simbologia de la composició i per gaudir de tota l'estètica que l'escultora volgué oferir al poble de Santa Margalida. El fet de destruir aquests elements suposa una amputació greu i irreparable a l'homenatge que la meva mare va voler retre la Beata", sentencià Damià Ramis-Caubeta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BARTOMEU NADAL RIUTORT, fa mes de 10 anys
Com a viler, em sent trait per aquesta "panda" de at.lots mal criats que es pensen que per quatra vots robats a unes persones amb mancançes psiquiques es pensen que estan al seu "corralito" particualar i, que amb el doblers de tots els ciutadans poden fer i desfer els seus "ideals de grandesa",
Gent que s'ho tendría que fer mirar, ja que un 99% de la població no vol aquesta política "bufa" i ells ni volen consultar-ho a la gent del poble.
Estan per damunt del bé i el mal, es senten superiors al resta dels mortals i si no els aturen als peus, aviant reclamarán del dret de "PERNADA".
Aqui sería ben necesari l'intervenció de la FISCALIA ANTICORRUPCIO, a veura aquest mal baratament de doblers públics quin ús els hi donen.
Santa Margalida a dos de desembre del dos mil nou.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris