cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

La propera estació: el cas Palma Arena

El jutge Castro i la Fiscalia inspeccionaren el novembre les obres del velòdrom. Per gener podria esclatar una gran operació policial

Encara no ha esclatat i ja té nom: és el cas Palma Arena. En qualsevol moment, molt probablement havent passat les festes, les investigacions del sobrecost en la construcció del Palma Arena podrien donar pas a una operació policial, segons diverses fonts judicials relacionades amb possibles imputats.

D’avisos, ja n’hi ha hagut uns quants. A mitjan novembre, una comissió judicial encapçalada pel jutge José Castro i els fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach va realitzar una inspecció de gairebé quatre hores de durada a les instal·lacions del velòdrom de Palma.

El magistrat i els fiscals hi anaren acompanyats per un pèrit i un grup de policies judicials. Durant l’escorcoll se’n van fer moltes fotografies per tal de documentar l’estat final de les obres del recinte esportiu emblemàtic del Govern de Jaume Matas.

Els arquitectes

A més a més, aquest mes de desembre el primer arquitecte del Palma Arena i principal expert arreu del món en el disseny de velòdroms, l’alemany Ralf Schürmann, declarà com a testimoni davant el jutge i visità el pavelló.

Schürmann assegurà que les instal·lacions de Palma, amb un pressupost inicial de 46,4 milions d’euros i que a la fi n’han costats més de 100, no valen més de 30 milions d’euros.

L’arquitecte no indicà detalls de la seva declaració perquè s’ha decretat el secret de sumari, però digué que era fals que es retardàs en els terminis del projecte –com al·legà el Govern balear per despatxar-lo– i fins i tot hi anà més lluny: "Només es tractava d’encarir el projecte com fos", manifestà amb rotunditat.

Pel que sembla, els costos financers i l’assumpció d’un crèdit avalat pel Govern pel valor del pressupost de l’obra, juntament amb les successives modificacions, dispararen el preu final. De fet, una de les despeses cap a la qual apunta amb més precisió la investigació és el pagament d’una minuta de 9 milions d’euros als arquitectes Luis i Jaime García-Ruiz Guasp.

És molt probable que més d’un membre del Consorci Palma Arena no passi un Nadal gaire plàcid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris