bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

La metgessa d'Inca denuncia l'usuari

La metgessa acusada de discriminar lingüísticament un pacient al centre de salut d'Inca manté una versió absolutament diferent dels fets. Segons la seva versió, fou l'usuari qui se li adreçà, de bon començament, amb insults i amenaces. És per això que ha interposat una denúncia contra Pau Ignasi Amer davant el Jutjat d'Instrucció d'Inca.

La Conselleria de Salut, a més a més, emeté ahir un comunicat defensant el bon quefer de la metgessa. I no tan sols li donà suport moral, sinó que anuncià que es personarà en el judici pertinent.

La denúncia de la metgessa agafà ahir per sorpresa Pau Ignasi Amer. Segons l'inquer, "assegurar que jo amenaçàs algú és una mentida absoluta". De fet, Amer assegura que fou la sanitària qui es mostrà "molt agressiva" amb ell.

Segons Amer, la seqüència dels fets del 6 d'abril passat hauria estat així: Amer arriba cinc minuts tard a la consulta. Després de demanar permís per entrar-hi -"aleshores ja em va respondre amb provocació"-, esperà uns minuts més. A les 13.30 hi entrà. En veure que la metgessa se li adreçava en castellà, ell li comunica que "només li parlaria en català [...], ja que és el meu dret lingüístic". És en aquest punt quan desembocaria la tempesta d'acusacions.

En canvi, la Conselleria assegura que "la metgessa no es va negar a atendre'l en cap moment". Tanmateix, en vista "de la seva actitud violenta, va cridar el guarda de seguretat, qui va treure el pacient de la consulta". Amer puntualitzà ahir que en cap moment no hi hagué violència i afegí: "Estic perplex".

STEI-i: "No ens faran abaixar el cap mai"

La central sindical STEI-i va fer costat ahir a Pau Ignasi Amer. L'STEI-i considera "inadmissible" que, en aquestes altures del segle XXI, encara es produeixin situacions en les quals els catalanoparlants de les Illes Balears "siguin expulsats dels centres on suposadament s'ha d'atendre la ciutadania d'aquest país pel fet d'emprar la llengua pròpia".

Aprofità també per demanar al personal sanitari que "tingui la voluntat de conèixer i valorar l'entorn cultural i lingüístic en el qual treballa".

Així mateix, a la població catalanoparlant li féu arribar el desig que siguin combatius amb "la insolència i la prepotència d'aquella gent que creu que el català és una llengua de segona i sense prestigi". Fets com el que han passat al centre de salut d'Inca "no ens faran abaixar el cap mai", encara que ens "demostren que queda molt de camí per recórrer". Finalment reclamà al departament que dirigeix Vicenç Thomàs que es mantingui ferm en l'exigència del requisit de coneixement de la llengua pròpia de les Illes al personal sanitari.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per x, fa mes de 9 anys
ja es ben hora de no xerrar mai mes el foraster
Valoración:11menosmas
Per barona, fa mes de 9 anys
aquesta metgesa la tenc vista per ca'n fumat crec que tambe`fa feines per allà
Valoración:19menosmas
Per Josep M., fa mes de 9 anys
Com pot ser que digui la veritat una persona que diu que ha estat amenaçada i posa una denúncia deu dies més tard. El corporativisme mèdic és tan greu com el propi feixisme. Muelas més val que abans de dir mentides s'arrabassi un queixal.
Valoración:13menosmas
Per Jan, fa mes de 9 anys
Fora des sembrat o FUERA DEL SEMBRADO?
Aqui l'unic PAVO REAL ETS TU!
Valoración:6menosmas
Per Fora des sembrat, fa mes de 9 anys
Quina guarda d'endiòts, sou més bojos que una cabra. Si qualcú no posa una mica d'ordre, això tornarà a acabar tan malament com l'any 1936.
Valoración:-8menosmas
Per Mar, fa mes de 9 anys
Com pot ser que una senyora insultada, amenaçada....etc, .el dia 6 d'abril, interposi la denúncia el dia 13? És un poc extrany, o no? devant aquests fets, qualsevol persona, va directament a fer la corresponent denúncia, no espera 7 dies.....o, potser tot aquest caramull de mentides que ens conta és el seu sistema d'autodefensa en adonarse'n que li han posat una reclamació per negar se a visitar al pacient?
Qui va amenaçar, insultar, discriminar ,,,,a qui?
Per part meva ho tenc molt clar.
Adrià Vicens, comparteixo també la teva opinió.
Ànims Pau i lluitem per la nostra llengua!
Valoración:46menosmas
Per Adrià Vicens, fa mes de 9 anys
És evident allò de que "de fora vindran que de ca teva..." Una vegada més la prepotència dels que no volen aprendre la nostra llengua ens discrimina, i el que més sorprèn que des d'una conselleria en mans del tripartit es pugui consentir aquest agravi. Però ja se sap que els metges tenen collits pels ous al conseller, com sempre el corporativisme dels metges passa per damunt dels drets dels pacients. No és de rebut que els malalts a més de estar malalts hagin de ser maltractats pels qui es creuen amb més drets que els altres. Vergonya!!!
Ànims Pau i endavant. No ens faran callar!
Valoración:15menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys
El mateix tracte el podeu trobar per part de certs metges del CAP s'Escola Graduada.
No tots, evidentment, però n'hi ha que t'ho fan saber ja de bon començament. i si tens mal, idò ja saps per on has de passar, segons les seves subreptícies recomanacions.

"De fora vengueren que de casa ens tragueren"
Valoración:23menosmas
Per Dr Mabuse, fa mes de 9 anys
Fora des sembrat, he estat estudiant el teu cas tota la nit i em sap greu dir-te que és incurable. Aquests atacs de sonadura només es poden apaivagar amb la ignorància de la resta d'opinadors.
Per favor, si estimau la vida d'un esser humà, per mesquí que sigui, ignorau els comentaris d'aquest pacient perquè sinó farà un tro. Si el votau negativament, ell compulsivament canvia les direccions IP de l'ordinador per votar-se positivament. Hem detectat que cada 5 minuts mira la notícia per si qualcú li ha contestat, creu que el dBalears ha tramat una conxorxa contra la seva genial persona, ja té pensat qualque comentari (com més provocador millor) perquè qualcú li contesti i així entretenir la seva pobra existència. Si li voleu fer mal votau-lo negativament, però per a la seva salut i per al bé del "debat" dels opinadors el millor és ignorar els seus comentaris i ni tan sols votar-lo.
Salut a tots!
Valoración:9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys
La culpa ès de IB-Salut o de la Administració en general.
Lo que pot fer la administració ès treure tot el personal que no sàpiga parlar i rescindir els contractes que se tenguin donant les pertinents indemnitzacions, encara que només se quedi amb un 20% del personal.

Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris