cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
17°

La Generalitat obrirà una oficina de diversitat lingüística a Palma

Linguamón, organisme que presideix Antoni Mir, signarà un conveni amb la Universitat. L'objectiu principal és la promoció de les llengües com a eina d'entesa entre tots els pobles

La Generalitat de Catalunya obrirà una oficina de promoció de la diversitat lingüística a Palma el proper mes de novembre, gràcies a un conveni amb la Universitat de les Illes Balears. Es tractarà d’una delegació de Linguamón-Casa de les Llengües, organisme vinculat directament a Vicepresidència, és a dir, a Josep-Lluís Carod-Rovira.

Les funcions principals que Linguamón desenvolupa a Catalunya i que a final d’any també es faran des de Balears són la promoció de la preservació, l’ús, el reconeixement i l’aprenentatge de les llengües d’arreu del món; impulsar recursos tecnològics que facilitin la comunicació multilingüe en qualsevol idioma, i donar projecció a models que facilitin la convivència de les llengües en un mateix territori o entre un mateix grup de persones.

Segons informà Antoni Mir, director de l’organisme i expresident de l’Obra Cultural Balear, "la voluntat de la Casa de les Llengües és facilitar eines als ciutadans per conèixer la varietat i la riquesa lingüística que ens envolta".

"Linguamón té una programació estable que comprèn des de cursos de formació fins a tallers, conferències, xerrades i exposicions, que a Balears, evidentment, s’organitzaran conjuntament amb les institucions", assegurà Mir. Segons informà Nicolau Dols, vicerector de Projecció Cultural de la UIB, la seu de la Casa de les Llengües s’ubicarà a l’edifici de la Riera de Palma. D’aquesta manera, tots els ciutadans i no només els universitaris es podran beneficiar de les activitats.

"Ara és un mes en què tots els departaments de la Universitat estan de vacanaces. Així i tot, però, ja tenim bastant perfilades les condicions d’aquest conveni, que serà una realitat abans que acabi l’any", assegurà Dols.

L’exposició La Mar de Llengües serà la primera activitat organitzada per Linguamón que es farà a Balears. Es tracta d’una mostra sobre la riquesa lingüística que existeix a les dues ribes de la Mediterrània, cosa que fa que sigui un punt de trobada entre pobles.

En aquest moment, l’organisme que va néixer el 2005 es troba immers en un procés de transformació. D’aquí a poc es traslladarà de la seva seu de l’Eixample de Barcelona a unes noves dependències al barri tecnològic 22@ que s’està construint a Poblenou. El 26 de setembre, Dia europeu de les llengües, és la data principal de Linguamón, ja que organitza una sèrie d’activitats per donar a conèixer el gran nonbre de llengües que existeixen a tot el planeta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris