cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
23°

Sotomayor responsabilitza l'exconseller de Turisme de les subvencions a Vídeo U

El jutge dicta una fiança de 10.000 € a l'exdirectora de Comunicació del Consell Insular i li retira el passaport

L'exdirectora de Comunicació del Consell de Mallorca, Margalida Sotomayor, declarà ahir com a imputada davant el jutge Juan Ignacio Lope Sola, instructor del cas Maquillatge, que qui decidia que una empresa entràs a la partida de pressuposts del Consell "era el senyor Nadal", en referència a l'exconseller de Turisme. Afegí que qui ho controlava tot "era el secretari tècnic, el senyor Moragues, i el responsable del pressupost del Consell era el senyor Flaquer".

Sotomayor s'exculpà a si mateixa de les possibles subvencions irregulars a empreses audiovisuals i d'altres irregularitats. Insistí que mai no controlà els contractes, que això ho feia Miquel Àngel Flaquer, que no supervisava Ona Mallorca i que "tota la paperassa la controlava i la feia" el secretari general tècnic, Antoni Moragues.

Amb tot, el fiscal en demanà presó eludible sota una fiança de 100.000 euros. El jutge finalment n'hi dictà una de 10.000 euros i li retirà el passaport.

En l'intent per exculpar-se de tot, Sotomayor digué que, malgrat que llavors era la directora de Comunicació del Consell, no recordava el programa Mallorca cap al futur i que no sabia que el programa Temps d'esport no s'arribà a emetre, encara que Vídeo U rebé dues subvencions de 120.000 euros per fer-lo. També digué que no li semblà estrany que al Consell hi hagués personal treballant-hi contractat per empreses privades, però que no sabia que en realitat feien feina per a la campanya electoral d'Unió Mallorquina, perquè desconeixia que una empresa subvencionada no pogués subcontractar més del 50% de les tasques.

Vídeo U

Sotomayor reconegué que havia posat en contacte Miquel Nadal i Miquel Oliver, però que fou per parlar de fer una xarxa de televisions locals amb la TDT i que no parlaren de res més.

Així mateix, la imputada en desvinculà l'expresidenta del Parlament. Segons consta en la declaració, assenyalà que "en cap ocasió no va rebre ordres de Maria Antònia Munar per donar subvencions a Vídeo U".

L'exdirectora de Comunicació declarà que no sabia per què la implicaven "en tots aquests assumptes" i apuntà que podia ser una venjança de Miquel Oliver, que li havia demanat feina quan era a Turisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris