bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

La crema de barques tradicionals al Molinar arribarà als jutjats

Els Amics del Museu Marítim es querellaran contra el Portitxol

Els Amics del Museu Marítim de Mallorca inteposaran una denúncia per la via penal contra el gerent del club nàutic del Portitxol i contra l'associació de veïns del Molinar per la destrucció, durant els foguerons del passat dia 18 de gener, del llaüt mallorquí Catalinita i del bot Menorquín. L'entitat considera que, maldament les embarcacions cremades no estiguessin catalogades, es va atemptar contra la llei del patrimoni, que especifica que no es poden destruir béns culturals, històrics o científics. Segons va explicar a Diari de Balears David Oliver, un membre del col·lectiu, «aquestes embarcacions difícilment haurien pogut tornar a navegar, pel culpa del mal estat en què es trobaven, però molt possiblement s'haurien pogut salvar com a peça de museu».

A més a més, es dóna la circumstància que el bot Menorquín cremat al fogueró era el darrer exemple que quedava d'embarcació auxiliar de vapor, per la qual cosa la pèrdua és molt més significativa. El bot havia estat modificat amb el pas del temps, però encara en quedaven molts d'elements, com la part de la popa o el codast, que eren d'època i, per tant, únics. De fet, els Amics del Marítim també han explicat que els agradaria que el Consell de Mallorca els donàs suport en la seva interposició de la demanda penal, ja que els dos vaixells cremats havien estat inventariats en una tasca encomanada pel Consell Insular de Mallorca. Ara l'entitat investiga al màxim les característiques i peculiaritats de les dues barques cremades el dia 18 per aportar-les a la documentació que adjuntaran en la presentació de la denúncia davant del jutjat.

En un altre ordre de coses, s'ha de destacar que l'entitat ha trobat una pastera encallada a l'arena en una de les platges de la zona de la badia de Palma. «Aquesta barca hi degué arribar després dels grans temporals i encara no hem fet cap mena d'anàlisis del seu estat. Tampoc no sabem qui n'és el propietari, però sembla que està abandonada. Si és així, farem tot el possible per recuperar-la, però pot ser complicat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris