cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 29°
29°

“L'ORA ens buidarà els carrers i tots els comerços”

Veïns i comerciants de la Colònia de Sant Jordi han iniciat una recollida de firmes per exigir a l'Ajuntament de ses Salines que en retiri la zona blava

La decisió unilateral de l’equip de govern de l’Ajuntament de ses Salines d’implantar una zona d’ORA a la Colònia de Sant Jordi ha topat amb una forta oposició popular.

"L’ORA buidarà tots els carrers i tots els comerços". Aquesta és l’expressió que resumeix l’estat d’ànim dels comerciants i veïns de la zona afectada, que inclou gran part del centre del nucli turístic.

Per això, han iniciat una recollida de firmes. La iniciativa ha disposat de tant suport popular que en poc més de dos dies ja n’han recollides més de 400.

I és que per molt que s’ho mirin, els comerciants no hi veuen cap benefici ni els veïns cap avantatge. Els primers perquè "si un ve a prendre una cervesa haurà de pagar ORA o aparcar molts de carrers més amunt", i els darrers perquè "només se’n beneficiaran els que no tinguin cotxera".

Els hotelers tampoc no ho acaben de veure gaire clar. A la Colònia hi ha molts pocs hotels que disposin d’aparcaments privats per als treballadors; per això, n’hi haurà que no els quedarà més remei que haver de pagar ORA per anar a fer feina. Val dir que alguns hotels ja han cercat una solució al problema pagant el tiquet als seus empleats. D’altres no saben què fer.

Altres perjudicats seran els estiuejants. Aquests no podran aparcar davant el seu habitatge de vacances i també hauran d’anar a cercar aparcament un parell de carrers més amunt.

Els afectats critiquen que des de l’Ajuntament no se’ls hagi admès cap de les seves al·legacions ni se’ls hagi tingut gaire en compte a l’hora de decidir l’aplicació de la zona blava.

"Ens afectarà molt"
Antoni Matas, del bar Can Gori i Agnès Garcies, del supermercat Aprop són dels empresaris que més es veuran perjudicats. Segons Matas, "si volien posar ORA, hagués convingut més delimitar una zona més petita i no tot el centre del poble", criticant que "a la Colònia necessitam altres coses i no una zona ORA que només ens durà problemes i pèrdues".

Per a l’amo de Can Gori, "l’Ajuntament hauria d’invertir per millorar l’escoleta que està feta un desastre, fer un camp d’esports, llevar els clots que hi ha, posar més llum, asfaltar els carrers que encara no hi estan o posar en marxa el Centre Cívic, en lloc de tocar el que funciona".

Per la seva banda, Agnès Garcies lamentà que "per quatre caps de setmanes que hi ha col·lapse hagin de fer aquest desastre". "Sembla que no vegin que això només durà problemes i pèrdues perquè només aconseguiran que es buidin els carrers del centre i es buidin els comerços".

La polèmica, doncs, torna a estar servida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris