bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

L'Autoritat Portuària dóna dues naus als Amics del Museu Marítim

Les velles embarcacions hauran de ser restaurades ara a Felanitx

M.REYERO.Palma.
L'Autoritat Portuària de Balears va entregar ahir dematí dues petites embarcacions a l'Associació d'Amics del Museu Marítim. La firma de contracte de donació i el lliurament de les embarcacions es va dur a terme al port, davant el far de Portopí, i hi van assistir el fins ahir president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, i la presidenta de l'Associació d'Amics del Museu Marítim, Hortensia Blanco.

Es tracta de dues embarcacions de fusta que en l'actualitat estaven en desús. Com va comentar Triay, «són embarcacions modestes, però escasses». Una servia com a nau auxiliar, fa 4'30 metres d'eslora i data del 1978. L'altra és una mica més antiga, del 1966, i també més gran, de 6'20 metres. Aquesta darrera era una barca especial per a bussos. Els dos vaixells es trobaven en bastant mal estat. Triay va manifestar el seu desig que les naus passassin a mans de l'Associació d'Amics del Museu Marítim, ja que així serien guardades i restaurades degudament.

Hortensia Blanco, després de mostrar-se molt agraïda amb l'Autoritat Portuària per la donació, va aclarir que les embarcacions es traslladarien a una nau de Felanitx, on serien restaurades i guardades. La restauració, explicà Blanco, forma part de la campanya impulsada per l'Associació d'Amics del Museu Marítim, que pretén recollir i condicionar embarcacions tradicionals.

Blanco va comentar que hi ha el projecte de cedir el patrimoni del qual ja disposa l'Associació a altres entitats que també en puguin fer un bon ús, com per exemple al parc de Cabrera. Blanco va voler puntualitzar que ara per ara tot el patrimoni de què gaudeix l'Associació és etnològic. Quant al projecte de la creació del Museu Marítim de Palma, Blanco ha declarat que la idea del museu ja està definida i que podem trobar-ne petits avançaments, com el museu del Port de Sóller.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris