cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
25°

L'Ajuntament de Pollença és el primer en lluitar per l'eliminació del cànon digital

L'Ajuntament de Pollença és el primer d'Espanya que lluita per l'eliminació del cànon digital després que el passat 28 de gener el ple municipal aprovàs per unanimitat una moció presentada per la formació política Alternativa Esquerra Unida-Els Verds per la que el consistori reclamarà a les empreses proveïdores de material informàtic la quantitat abonada en concepte de cànon i que, si aquestes s'hi neguen, ho demandarien per via judicial.

Segons informa avui l'Associació d'Internautes en un comunicat, l'Ajuntament de Pollença també sol·licitarà al govern l'exempció del pagament del cànon i modificar la llei perquè les administracions quedin excloses de pagar el cànon, la qual cosa suposaria un important estalvi en temps de crisi.

El conegut com a cànon digital suposa una càrrega addicional sobre el preu de tots els aparells que puguin ser destinats a la reproducció i emmagatzemament de documents, tals com fotocopiadores, impressores, equips de reproducció i d'enregistrament de documents audiovisuals, discs compactes o DVDs, per exemple. Aquesta associació assenyala que "el cobrament del cànon evidentment és senzill però arbitrari, ja que es castiga a tothom a pagar, utilitzi o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel·lectual.

L'Associació d'Internautes apunta que hi ha particulars que ja han aconseguit sentències que han ordenat la devolució de l'import del cànon després d'acreditar que el comprat no s'ha emprat per a la reproducció d'obres d'autors.

En el cas de l'Ajuntament de Pollença, l'equip de govern pot demostrar que no utilitzen els CDs, DVDs i ordinadors per copiar obres amb drets de propietat intel·lectual i demanen que s'apliqui la llei que estableix que el Govern espanyol pot establir, mitjançant reial decret, excepcions al pagament del cànon quan quedi prou acreditat que la destinació o ús final dels equips, aparells o suports materials no sigui fer còpies privades d'obres amb drets d'autor.

L'Ajuntament afegeix que l'exempció del pagament del cànon digital resultaria, a més, un estalvi important en temps de crisi. El 2009 aquest Ajuntament va tenir una despesa de 65.246 euros en material informàtic, una part de la qual està gravada amb l'esmentat cànon i que no han pogut concretar quin podia haver estat l'estalvi concret del municipi perquè les factures no especifiquen quina quantitat paguen de cànon. El que suposa que els pagaments del cànon s'estan realitzant de manera irregular ja que la llei especifica com obligatori que a les factures ha de constar clarament el concepte que es paga en forma de cànon.

El consistori apunta que espera que altres ajuntaments segueixin aquesta iniciativa i que el govern eximeixi l'administració del pagament del mateix, així com que canviï "una llei profundament injusta".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tocalei tocalei, fa mes de 10 anys
dissabte vespre en toni OLIVER ja va anar a sopar a los faroles. Quins collons!, i pensar que hi ha gent que s'ha oferit per ajudar a pagar la fiança!.El canon dijital és un robatori. Tolo tens tota la raó...
Valoració:2menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 10 anys
Això... i si el mateix ajuntament aprovàs cobrar un canon per cada vegada que s'interpreta el "visca Pollença"?? Jejj, venga, no vos o prengueu a mal que no hi ha com en Costa.
Valoració:2menosmas
Per tolo, fa mes de 10 anys
L'Ajuntament de Pollença és lider en aprovar coses que incumpleix...
Valoració:4menosmas
Per La informació, de 1a mà, fa mes de 10 anys
Directes a la font de la proposta i de la notícia:
http://alternativa.balearweb.net/post/82496
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris