algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

EU demanda un codi ètic que suprimeixi la condició d'aforats als diputats corruptes

Esquerra Unida (EU) ha reclamat l'aprovació d'un codi ètic de la política a les Illes que contempli la supressió de la condició d'aforat dels diputats sospitosos de corrupció i la separació preventiva de la vida pública de qualsevol càrrec electe en les mateixes condicions.

Els delegats d'aquesta formació política a les illes han fet aquest cap de setmana una reunió extraordinària a Palma, en preparació de l'assemblea nacional del mes de novembre a Madrid i han aprovat per unanimitat dues resolucions, una d'elles centrada en la crisi econòmica i l'altra en la corrupció política, segons ha informat EU en un comunicat.

La proposta que realitza la formació d'esquerres “davant l'epidèmia de corrupció de les Balears” és firmar “un gran pacte anticorrupció” que compti amb el suport de totes les forces parlamentàries, en resposta a la situació actual i que concreti l'aprovació d'un codi ètic.

L'esmentat document implicaria “la separació preventiva de la vida pública de qualsevol càrrec electe o executiu sospitós de corrupció”, així com “l'eliminació de la condició d'aforat, que 'protegeix' els parlamentaris” quan es trobin en aquesta mateixa condició sota sospita.

Segons l'opinió d'EU, “l'estabilitat parlamentària està amenaçada” per la imputació de diversos diputats en diversos casos de corrupció “que afecten especialment el PP, però també UM”. EU ha denunciat que en els últims mesos han estat molts i “sonats” els casos de corrupció “que afecten responsables institucionals de diferents departaments de l'anterior Govern del PP”. La formació s'ha compromès a impulsar de l'esmentat codi ètic, mitjançant iniciatives dels grups parlamentaris del Bloc i Eivissa pel Canvi.

D'altra banda EU ha manifestat el seu compromís en centrar la seva activitat política dels pròxims mesos en “la construcció d'alternatives socials a la crisi econòmica”. La formació d'esquerres ha anunciat l'elaboració de “propostes valentes, que s'han de liderar des del sector públic, amb la màxima participació social, que situïn veritablement a les persones en primer terme i no com una conseqüència indirecta del reajustament dels mercats”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Idò al final quedarà el parlament buit!
Valoración:3menosmas
Per Dimoni, fa mes de 10 anys
Els politics, presumptament corruptes, demanan defensar la seva honorabilitat, però no ni ha cap de dimiteixi per ser jutjat i si es inocent, ser recompensat posteriorment i si es culpable castigat per això. Els ciutadans no tenen presumpcio de que els politics siguin inocents, sino més be tot el contrari. Crec que una mesura com aquesta seria donar una passa endevant per aconseguir una credibilitat perduda per part dels politics.
Valoración:-1menosmas
Per Lex, fa mes de 10 anys
Home, arrel del que diu na Caterina... El Mundo no investiga casos de corrupció. Crec q el comunicat no parla d'infringir la presumpció d'inocència sino de separar els polítics dels seus càrrecs públics quan se'ls trobi presumptament vinculats a corrupció. Un exemple: no hauria de ser possible ser batle i alhora ser imputat per prevaricació o la típica ristra de delictes que aviat ens sabrem de memòria.
Valoración:4menosmas
Per Caterina, fa mes de 10 anys
Supendre el càrrec als "sospitosos" de corrupció????? Entenc que la situació és greu i que necessita mesures valentes... però, fills meuets, esper que sigui una parida que se vos ha colat i que la resta de mesures siguin assenyades perquè això és molt greu, la presumpció d'innocència es va inventar per salvaguardar els drets dels innocents (encara que el comunisme pervertit se'ls passàs pel forro)... Què voleu?, que sigui El Mundo, qui digui qui pot exercir un càrrec i qui no? Quin poc seny...
Valoración:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris