algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Esbaldrec a la històrica canaleta de Massanella

L'Ajuntament de Mancor demana ajuda per evitar la caiguda d'excursionistes pel barranc, de 50 metres

52962

L'Ajuntament de Mancor hi ha penjat avís de perill per als excursionistes.

Ferran Aguiló - E.Ballestero.

L'Ajuntament de Mancor de la Vall ha demanat formalment ajuda als departaments de Medi Ambient, Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca per realitzar una reparació urgent a la canaleta de Massanella, una canalització del 1713 declarada Bé d'Interès Cultural i que serveix de ruta als centenars d'excursionistes que recorren a diari (especialment els caps de setmana) el trajecte entre Mancor i la font del Prat.

Les intenses pluges de l'hivern han provocat un important esbaldrec als baixos de la canaleta, que ha quedat literalment suspesa en l'aire a un tram d'aproximadament cinc metres de longitud, a 2 quilòmetres de la font del Prat.

Centenars d'excursionistes continuen caminant cada dia damunt aquest tram de la canaleta i desatenen les advertències de perill que es reflecteixen en diversos cartells que el Consistori mancorí ha instal·lat al llarg del recorregut. Els caminants s'arrisquen a una caiguda lliure de 50 metres de barranc si cedeix aquest tram de la canalització.

"L'Ajuntament de Mancor de la Vall ha senyalitzat aquest perill, però no disposa dels doblers necessaris ni dels mitjans personals per fer front a les despeses que suposa arreglar aquest esbaldrec", diu el batle de Mancor, Bernardí Coll, en l'escrit.

El tram de l'ensorrament pertany al terme municipal d'Escorca, si bé la canalització (encara en funcionament) subministra aigua a Mancor. Després de les denúncies realitzades a aquest diari per alguns excursionistes, el primer edil ha confirmat que "fa tres setmanes vaig contactar amb el Consell per explicar-los l'ocorregut i, davant la falta de resposta, fa deu dies vaig sol·licitar una intervenció per escrit, però encara ara no hi han fet res i tem que hi pugui succeir una desgràcia".

Any 1713
La canaleta va ser construïda per Monserrat Fontanet el 1713 per portar l'aigua des de la font del Prat fins a les cases de Massanella. Té una longitud d'11 quilòmetres i voreja impressionants barrancs. Els excursionistes acostumen a recórrer a peu la canaleta en direcció a la font del Prat, als Tossals Verds o cap a l'embassament de Cúber.

Ara la canalització continua portant l'aigua i subministra la xarxa municipal de Mancor.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mar, fa mes de 11 anys
Passar-se la pilota és més econòmic, però veritat que si hi ha un mort trobareu els doblers? També hi ha un altra opció, que els excursionistes signin un paper a l'estil dels que et fan signar quan t'operen per si de cas et mors..aixì ja no és responsabilitat de l'ajuntament, ni el consell, ni el govern, ni la comissió de medi ambient, ni de cultura, ni de patrimoni, ni el col-legi d'enginyers, ni del qui va donar la llicència per fer sa síquia, més que rés, perquè després de 300 anys ja no val la pena molestar-lo. Heu pensat tancar el tram de síquia o el camí fins que estigui en condicions?. Responsabilitat i seny a politics i excursionistes!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris