cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
11°

Encara sense tren i ja hi som tots

Un centenar de veïns crea una contraplataforma per tal d'impedir que el ferrocarril arribi fins a Alcúdia per la vall de Son Fe, tal com proposa des de fa dos mesos la Conselleria de Mobilitat

Ja hi som tots. Fa dues setmanes el candidat del PSM a la batlia d’Alcúdia, Joan Cordero, presentava amb el suport del GOB la plataforma Tren fins a Alcúdia, amb la qual defensaven el corredor nord per dur el tren fins al poble, tal com proposa la Conselleria de Mobilitat.

Els partidaris de l’altra opció, l’anomenat corredor sud, que defensa l’Ajuntament d’Alcúdia, no s’han fet esperar i ahir a les vuit de l’horabaixa presentaren al Casal de Cultura la contraplataforma Per Son Fe no pot ser. La polèmica està servida.

"Aquesta plataforma no pertany a cap grup polític i és totalment oberta a tothom que es vulgui implicar amb la nostra causa", digué el vocal de la nova plataforma Tomeu Bennassar. Al Casal de Cultura no hi cabien les prop de dues-centes persones que assistiren a la presentació. Per primera vegada des que Mobilitat anuncià el projecte de dur el tren al poble pel corredor nord, els veïns podien consultar els plànols per tal de comprovar si les seves finques poden ser afectades per les expropiacions.

Per Son Fe no pot ser rep el suport de més de dues-centes persones, principalment afectades per les expropiacions, veïns, pagesos, propietaris d’agroturismes... però també hotelers i caçadors, segons explica Miquel Bennassar.

Volen consens

La nova plataforma defensa el traçat del corredor sud per dur el tren al Port d’Alcúdia, consensuat per tots els grups polítics el 2003 i que recorria entre sa Pobla i Alcúdia per les proximitats de la carretera vella de l’Albufera fins al Fogueró, on era prevista una estació intermodal per tal d’enllaçar amb una xarxa de tramvies que hauria de recórrer tota la primera línia cap a Pollença i cap a Can Picafort.

Recorden que el traçat nord que proposa la Conselleria de Mobilitat i que aniria pel costat de la carretera general de sa Pobla fins a arribar a Alcúdia "és molt més llarg i això farà que el tren tardi més i l’obra sigui més cara".

La nova plataforma ha fet números. Assegura que el nombre d’afectats per les expropiacions del corredor nord és un centenar de "particulars i empreses i cap beneficiat", diu. A més de centenars de particulars, asseguren que hi ha mitja dotzena d’agroturismes en aquest corredor, mentre que "al traçat sud els afectats són mínims (hem comptat 6 propietats, de les quals una és Gesa)".

La plataforma Per Son Fe no pot ser vol deixar clar que "el traçat sud no passa pel parc natural de l’Albufera, sinó per una zona totalment degradada i plena de carbó i de cendres".

Per tot això, defensaran davant les institucions que el tren arribi fins al Fogueró pel corredor sud i, en cas que no sigui possible posar en marxa la fórmula tren tramvia, que es desplaci l’estació més a prop del que anomenen "el centre neuràlgic" del poble, a la zona entre el cementeri i la rotonda de Màgic, perquè "seria accessible per a tots i no necessitaria un aparcament addicional".

La nova plataforma contra el traçat nord té ja cent socis inscrits. Expliquen, a més, que tenen "el suport de l’Ajuntament, de l’Associació de caçadors amb 250 socis, de la federació hotelera i dels poblers". Entre les properes actuacions hi ha la inscripció i recollida dels veïns, residents i interessats que hi volen formar part a través de la web personfeno.com.

Representants de la plataforma a favor del corredor sud es reuniran avui amb el batle, Miquel Ferrer, tal com féu la pataforma a favor del corredor nord fa unes setmanes. Per Son Fe no pot ser demanarà al batle que els mantingui informats al cent per cent de les notícies i fets que tinguin lloc referents a l’arribada del tren fins a Alcúdia i que els garanteixi que continuarà defensant el traçat sud.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MPG, fa mes de 12 anys
Crec que aquesta plataforma que s'ha creat "Per Son Fe no pot ....." només defensa els interessos particulars de les persones que es vorien afectades en temes d'expropiació, si es realitzas el corredor nord. Es veritat que algunes de aquestes persones ja han estat afectades per el teme de les obres de millora de la carretera Alcúdia - Palma, però crec que una infraestructura com aquesta, amb un servei de mobilitat per tots el alcudiencs (estudiants, persones discapacitades, persones majors, etc...) n'ha d'estar per damunt d'aquest interessos. Crec que aquest oportunitat que té Alcúdia no es pot deixar passar. Deman a l'Ajuntament que deixí anar els interessos particulars i denfensi el més raonable per la resta d'alcudiencs.
L'impacte ambiental serà mínim (cosa que a Mallorca s'ha de tenir molt en compte) i el cost de les obres inferior, tenint en compte la qualitat del terreny del corredor sud.
Valoració:4menosmas
Per ML, fa mes de 12 anys
Com que ara hi ha polèmica servida a la part d'Alcúdia, els polítics miraran de "fer via" i mai millor dit a Llevant.

Recordam que a Llevant hi ha oberts els següents Problemes:

. Ubicació segona estació de Manacor (el pla ho posa, però ningú en parla).
. Treure el tren de Manacor cap a Sant Llorenç (no hi ha cap projecte damunt la taula. No seria lògic començar a parlar d'aquesta via sense aquest projecte consensuat, perquè és amagar el cap davall la terra).
. Perllongació Artà - Cala Ratjada (ningú en parla, no té sentit fer la via si no s'arriba a Cala Ratjada perquè no és viable. Això comporta expropiacions).
. Ubicació estacions Capdepera i Cala Ratjada (ningú no en parla, pel tema especulatiu que hi haurà darrera).

Senyors polítics si llegiu aquestes línies l'únic que vos demanam és que quan presenteu el projecte de Llevant hi sigui tot, i no només la part fàcil per on passa ja la via de tren.

http://mallorcallevant.blogspot.com
Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa mes de 12 anys
Considerant que el tren és molt positiu per a la mobilitat pendular (casa - feina - casa, per exemple) seria interessant que arribés a prop d'un nucli amb elevada població fixa. Per tant, triïn l'opció que triïn que no quedi enfora del "centre neuràlgic".
Pel que fa als que critiquen al tren es nota que només pensen en ells. S'obliden que la major part de la població no té cotxe ni carnet de conduir i que per tant l'única manera de fer desplçaments pel seu compte és a peu o en transport públic.
Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys
Fixau-vos que sa nova plataforma té un nom en negatiu (Per Son Fe NO pot ser en lloc de Pel sud és més curt, per exemple) i això ja vol dir molt, molt en contra d'ella, vull dir. Jo som de s'opinió que es tren és es mitjà motoritzat de transport més ecològic que hi ha perquè aprofita al màxim s'energia que usa i pot dur el màxim de gent i de mercaderies per un camí sense embussos i sense semàfors en vermell i en ser públic lleva passatgers a's transport privat i això fa que no hi haja plusvàlues (venda de cotxes, de combustible) per a segons qui i aquest qui pot ser a tal nova plataforma
Valoració:7menosmas
Per Realista, fa mes de 12 anys
Benvinguts a la democracia que tenim i a la Constitució del 78, on predica que l'interès general esta per damunt els interessos pariculars, peró, també i ha llibertat d'expressió. Som esclaus de les nostres paraules i amo del nostre silenci, va di un sabi. Per tant, estic esperant que és façi públic, amb qualque comunicat, el suport que donen l'Ajuntament, l'associació de caçadors, la federació hotelera i els poblers, tal com diu la noticia en aquest diari. Si no haurem fet D........
Valoració:-6menosmas
Per Inca, fa mes de 12 anys
Elena Ballesteros, encara que siguis molt amiga del batle d'Alcúdia podries mirar de tractar la informació periodística una mica més equilibradament. Què tal dir que la nova plataforma la forma gent molt lligada a l'actual equip de Govern...???
Valoració:10menosmas
Per keishes keishes, fa mes de 12 anys
En primera vaja poc respecte amb això de "tanta comèdia", "qualque idiota"... etc etc.
Primera, tu segur que no hi has anat mai, i segona jo i molta gent que no només hi hem anat i ens agrada i ens va bé, molta d'altra gent ho ha de mester, per discapacitats o per altres motius no poden tenir carnet.
Per favor, viu un poc i escolta la gent, perquè pareix que només et mires la guixa.
Des d'on som jo, arrib abans en tren que amb cotxe (conduir fins a Palma, esperar a l'autopista perquè hi ha coa, i aparcar el cotxe), una vegada he sortir del cotxe ha passat més temps que sortir del tren sense cap nerviada.
I tot això t'ho explic sense insultar-te.
Valoració:8menosmas
Per llonguet, fa mes de 12 anys
pau, touche!
Valoració:1menosmas
Per Pau, fa mes de 12 anys
Tens molta vista, com els que varen aixecar les vies fa trenta anys. Ara mateix pagam no tenir uns corredors en condicions, molts d'anys sense inversions en ferrocarril. Les freqüències són dolentes i les velocitats comercials baixes. Però això és culpa de la gent com tu, que no valora les possibilitats del tren.
El dia que te costi 150 euros omplir el dipòsit o que tardis dues hores en entrar a Palma amb el cotxe, potser t'ho replantejaràs...
Valoració:6menosmas
Per Tren = Política = Fems, fa mes de 12 anys
Me fa "gràcia" tanta comèdia -no pot dir-se d'altre forma- amb el Tren.
Realment hi ha qualque idiota que es pensi que el tren és una solució a tots els problemes de comunicació?
Qualcú es pensa que el tren te uns horaris que permeten el seu ús? (jo per agafar-lo, m'hauria d'aixecar 1 hora abans del que ho faig ara, i a més hauria de perdre 2 hores més a la tornada)
Hi ha qualcú que parli del tren que l'hagi emprat -o ho hagi intentat- qualque vegada?

Me fa la impressió de que tota aquesta gent que parla del Tren no han provat mai d'usar-ho, perquè utilitat, en te ben poca. (Al tanto, que no estic dient que per qualque poble i per qualque cas determinat no sigui una opció, però per al gran públic, no és una opció vàlida).
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris