bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

Els veïns del Molinar cremen un llaüt i un bot mallorquí al fogueró

Els Amics del Museu Marítim denunciaren els fets a la Guàrdia Civil

El llaüt Catalinita i el bot mallorquí Menorquín iniciaren ahir la seva darrera singladura. Després de molts d'anys d'història solcant la Mediterrània, ahir els dos vaixells navegaren sobre les flames del fogueró de la barriada del Molinar, una galerna de la qual no pogueren escapar. Els amics del Museu Marítim de Mallorca interposaren una denúncia davant la Guàrdia Civil de la Mar en contra del gerent i del president del Club Nàutic Portitxol, entitat que tenia en dipòsit les dues embarcacions.

Una parella de la Benemèrita es va personar al lloc dels fets, però cap responsable de l'associació de veïns no va donar la cara ni va voler responsabilitzar-se del fogueró. Tot i això, els funcionaris n'aixecaren acta i iniciaran les oportunes investigacions, ja que ningú no havia informat Capitania Marítima de la destrucció de les dues naus, un tràmit burocràtic obligatori per poder dur-ho a terme.

Josep Antoni Munar, vocal de l'Associació d'Amics del Museu Marítim, denuncià ahir al matí la desaparició d'aquestes dues embarcacions, ja que les havia vist preparades juntament amb la llenya del fogueró. «Les dues barques estaven inventariades, però cap catalogada. Tot i això, és una vertadera llàstima que desapareguin, perquè el nombre de vaixells d'aquest tipus és tan minso que no haurien de desaparèixer».

El fogueró que ahir va cremar correspon al de la segona entitat veïnal del Molinar. L'associació de tota la vida de la barriada, Vogar i Ciar, ha celebrat de manera tradicional les festes de Sant Antoni i feren la revetla el dia 16, tal i com va explicar Munar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris