algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:

Els tassons... al fems

Els concessionaris dels bars de Felanitx es queixen que han gastat molt amb els tassons reciclables i que els han haguts de tirar, perquè no tenien mitjans per fer-los nets

De reciclar els tassons, res de res. Alguns dels responsables dels bars que hi ha dins el recinte del parc de la Torre de Felanitx, on des del passat dia 21 i fins dia 29 se celebren les conegudes revetles de les festes de Sant Agustí, culpen l'Ajuntament de no poder reutilitzar els vasos reciclables, perquè no els podien netejar tot i l'ordre de la Conselleria de Salut.

En una carta a la Sala, el departament que dirigeix Vicenç Thomàs recomanà extremar-hi la higiene en prevenció del contagi de malalties infeccioses. Els establiments, però, denuncien que no tenien mitjans per fer-los nets i que, per tant, els han haguts de tirar al fems i hi han perdut molts de doblers. La guerra és oberta, perquè el Consistori sosté que "els bars ja havien decidit, abans de qualsevol notificació del departament de Salut, no cobrar ni reutilitzar els tassons".

Concessió polèmica

Les concessions per a les revetles ja començaren amb polèmica i així ho denunciaren, en una carta al setmanari El Felanitxer, dues persones que hi signaven com "Dos exvotants del règim". Hi acusaven la Sala de tornar a treure un bar concret en un concurs al qual s'havien presentat diferents licitadors.

A la mateixa carta, els qui regenten aquests establiments també assenyalen que "l'Ajuntament ha imposat els tassons, ens digueren ‘heu d'encarregar-los a aquesta empresa' i ara resulta que els hem de regalar, quan els hem comprats nosaltres i cada local n'ha comanats devers 10.000", assenyala un responsable d'un dels vuit bars de les revetles.

El preu

Segons els afectats, els vasos dels altres anys els costaven entre 7 i 8 cèntims i els d'enguany n'han valgut 20 cada un. El batle, Biel Tauler, assegura que l'empresa que els havia de subministrar en principi els feia pagar a 80 cèntims "i nosaltres en trobàrem una per internet que els tenia a 20 cèntims i, al final, els han sortit per 15".

Tauler afirma que els bars no han volgut mai tassons reciclables i que sempre han rebutjat aquesta opció. Així, manifesta que el plec de condicions n'incloïa la neteja a càrrec seu i "ens digueren que s'estimaven més regalar-los".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antònia, fa mes de 10 anys
El que molta gent no enten és perquè Felanitx no funciona com la resta de pobles on es fa aquesta iniciativa. La idea inicial és bona però crec que la manera triada falla, falla perquè ningú no enten es què.

Per què no es torna un euro quan es torna un tassó?
Per què l'ajuntament obliga als bars a estampar el logo de les festes i de l'ajuntament i no paga els tassons?

Però si una cosa està clara és que a Felanitx les coses mai van ni aniran com als altres pobles.

Però be, Salut i alegria que són verbenes!!
Valoración:2menosmas
Per mc, fa mes de 10 anys
i no sera resaca Juan??????????
Valoración:1menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
No puc aguantar, no puc suportar que bavis, es meu gin-tonic deia una canço d'Ossifar...
Idò...hi ha molta gent de Felanitx, d'entre els quals un servidor, que esteim malalts d'ençà que varem anar a les dues primeres verbenes, (25 persones amb 2 llinatges cada una... de moment que jo sapiga) maldament pugui ser casualitat, tu diràs mala sort, començam a tenir moltes manies dels tassons d'enguany, i no tenim tan clar que tots els bars les tirin (perque els tassons valen qualque cosa).
No sabem si es Gripe A, però tots hem tengut febre, qualcún vomits, tossina seca, i un parell de dies de no estar fi de tot. Supós que ho "surarem", però d'aqui vull enviar una salutació a sa persona que va tenir la gran idea d'es tassons, que supós que no era metge, perque per una vegada a l'any que feim festa, haver-mos de posar malalts, trob que ja es massa. Hi ha tassons reciclables! Però esque aquests són reutilitzables! NO ÉS LO MATEIX anonim companyero!
De totes maneres, mirarem de poder anar a ses darreres verbenes si esteim bons, i convidaré a pegar un glop de ron barceló (d'es meu tassó) a n'es que va tenir sa brillant idea d'es recipients reutilitzables amb plena pandemia. Salut a tothom!

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris