cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

El Pujol, fora de green

El Consell de Mallorca ha rebutjat la construcció d'un camp de golf i de 450 places d'oferta complementària a Santanyí

La zona del Pujol a Santanyí no tindrà cap green, ni tan sols els caddies duran els pals als jugadors de golf, simplement no hi haurà camp de golf. Així ho decidí la Comissió Insular d’Urbanisme del Consell de Mallorca. El camp de golf amb la seva oferta complementària per a 450 places ha estat denegat.

El passat mes de desembre l’Ajuntament de Santanyí, amb els vots favorables del PSOE-PSM i l’abstenció del PP i UM, aprovà una moratòria per a la construcció de camps de golf al llarg de tot un any, després fou el Consell qui també aprovà una moratòria. Ara després de molts anys, setze, de litigi el Consell s’ha resolt per no permetre la construcció del golf al Pujol.

El PSM mostrà ahir la seva satisfacció per aquesta denegació del camp de golf al Pujol. Aquest partit feia anys que lluitava per preservar aquest espai natural que disposa d’un important aqüífer. Antoni Alorda, portaveu dels nacionalistes, assenyalà que "aquesta era una batalla oberta fa molts anys i que ara s’ha aconseguit paralitzar-la". Alorda afegí que "suposam que no acabarà aquí, ja que la promotora voldrà moure peça".

Tanmateix, l’alegria entre els nacionalistes de Santanyí era ben evident, ja que amb la decisió presa ahir al Consell de Mallorca el Pujol quedarà sense green. Aquest posicionament contrari al golf a Santanyí sols la defensaven PSM i PSOE, ja que el PP i UM mantenien de feia uns anys "camp de golf sí, oferta complementària no", segons deia el mateix batle, Miquel Vidal.

La història
Era el 1992 quan Es Pujolet SA pactà un conveni amb l’Ajuntament (PP), en què aquest es comprometia a modificar el planejament de sòl rústic a urbanitzable. El 1993 la Comissió Insular d’Urbanisme n’aprovà el canvi i el PSM ho va recórrer. Anys després, el 1997, el Consell donà el vistiplau al pla parcial de la promotora, si bé exigeix que es garanteixi el subministrament d’aigua.

Dos anys després, el 1999, amb el pacte de PSOE, UM, EU, i PSM, el Consell modificà els terrenys del Pujol d’urbanitzable a rústic i, aquest cop, qui va recórrer el canvi fou l’empresa Es Pujolet. Tanmateix, després el 2002 la sentència fou favorable a la promotora en què s’assenyalava que "el Consell no té competències per desclassificar-ho".

El 2003 PP i UM a l’Ajuntament de Santanyí votaren a favor del camp de golf i en contra de la urbanització del Pujol. El 2006, per adaptar l’antic pla fet el 1996 a la Llei de territori es canvià una urbanització de 1.500 places per un hotel de 450 places més camp de golf.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Clàudia, fa mes de 12 anys
Notícies com aquesta m'alegren el dia.
Valoració:0menosmas
Per Clàudia, fa mes de 12 anys
Notícies com aquesta m'alegren el dia.
Valoració:-2menosmas
Per Clàudia, fa mes de 12 anys
Notícies com aquesta m'alegren el dia.
Valoració:2menosmas
Per Clàudia, fa mes de 12 anys
Notícies com aquesta m'alegren el dia.
Valoració:-1menosmas
Per Destructor de màfies, fa mes de 12 anys
Ja n'hi a prou de vendre Mallorca a ses màfies internacionals.
Valoració:1menosmas
Per Biel, fa mes de 12 anys
Tanta Sort. Qui vulgui jugar a golf a Santanyí que vagi a ne's "golf d'or" a s'horta. Quin doi hagués estat un golf veinat de s'altre
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris