algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

El PP vol reprendre el bilingüisme a IB3

Segons els representants dels populars als mecanismes de control de la radiotelevisió autonòmica, aquesta mesura podria frenar la pèrdua d'audiència

El PP aposta per recuperar l'espai que ha perdut el castellà en la programació de la ràdio i televisió pública de les Illes Balears, perquè IB3 sigui el reflex real del carrer, on la gent parla les dues llengües oficials de la comunitat autònoma. D'aquesta manera, amb una programació amb continguts en català i en castellà, es podrà aturar el descens de l'audiència que ha registrat l'ens públic en la present legislatura.

És una de les principals propostes que traslladarà al nou Consell d'Administració de l'ens públic el diputat autonòmic i membre de la Comissió de control sobre la radiotelevisió de les Illes Balears, Tony Serra i el portaveu del grup de consellers en el Consell d'Administració per designació del PP en IB3, Javier Alarcón, que han comparegut en roda de premsa per comentar les seves línies de treball que emprendran en aquesta etapa.

Així, Alarcón ha manifestat que la pèrdua de l'ús habitual de dues llengües en IB3 és una de les principals causes de l'acusat descens de televidents i, en aquest sentit, ha remarcat que “amb el monolingüisme difícilment no es pot representar a molts ciutadans que viuen aquí”. És per això que ha advocat per “intentar reflotar els índexs d'audiència que hi ha hagut anteriorment, intentant que a la tele hi hagi programes en estiguin elaborats a les dues llengües oficials”.

L'objectiu, segons Serra, és aconseguir que els mitjans públics de la comunitat autònoma adoptin el camí adequat per complir aquells objectius que es van marcar quan va néixer, que passen per aconseguir “que la cohesió territorial de les Illes millori i que la capacitat per comunicar la nostra cultura sigui patent en els mitjans de comunicació”, ha afirmat Serra.

MESURES D'AUSTERITAT

Una altra de les línies d'actuació que ha esmentat fa referència a la necessitat d'establir mesures per marcar una línia d'“austeritat” dins l'ens públic i que, segons ha dit Serra, “s'ha perdut des que es va rebutjar el pla d'estabilitat que va proposar el PP en els últims consells d'Administració quan governava a les Illes”.

El diputat, ha incidit que davant la crisi és “imprescindible” que totes les actuacions que es duguin a terme “estiguin mesurades i clarament explicades davant el Consell d'Administració”, per la qual cosa ha anunciat que reclamaran “tota la informació necessària per poder exercir un control dels comptes, així com proposar les mesures necessàries perquè la despesa estigui destinada per a la finalitat que toca i no a qüestions que no són necessàries”.

D'altra banda, ha defensat la pluralitat informativa “que no hem vist en ocasions, i que entenem que és fonamental”, ha assenyalat el diputat, que ha recordat que es tracta d'una premissa que està recollida en un capítol de l'Estatut d'Autonomia i als propis estatuts dels mitjans públics i que, per tant, ha de tenir-se en compte, ha dit.

“SUCURSALISME” D'IB3

Finalment, Serra ha assenyalat que IB3 ha de deixar de ser una “sucursal” de TV3, ja que la ràdio i televisió de les Balears “han de ser un reflex del que som a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i en cap cas allò que són a Catalunya ni en cap altra comunitat autònoma”.

Sobre aquest assumpte, Alarcón ha lamentat la “pèrdua d'identitat pròpia” de la televisió pública de les Illes, “en haver-se llançat als braços del sucursalisme de TV3”, els interessos del qual no coincideixen, en cap cas, amb el d'una televisió “jove” amb pocs anys de vida com és IB3, que el que necessita ara mateix és implantar-se i tenir una bona acollida, ha postil·lat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 12 anys
Els mallorquins pagam RTVE que costa moltíssim més que IB3 i no és en la nostra llengua I pagam moltíssims de doblers a Espanya que no ens en retorna gairebé cap.Que tanquin RTVE o que els mallorquins no la paguem més .Ma Antonia,munta tu una tele per a forasterum i mallorquins renegats on només facin toros i hi sortin folklòriques.
Valoració:0menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 12 anys
Toni, la primera notícia que jo tengui una especial preocupació per la sintaxi. Crec que t'equivoques d'objectiu. Amb la lapidació sí que hi estic d'acord. Començaria per lapidar els lapidadors.
Valoració:3menosmas
Per mªantonia, fa mes de 12 anys
LO QUE HAY QUE HACER ES CERRAR IB3(RADIO Y TELEVISION). ¿CUANTO NOS CUESTA CADA AÑO A LOS MALLORQUINES?. QUE EL SR. SERRA, DUEÑO DE ESTE PERIÓDICO, MONTE UNA TELE PARA TODOS LOS CATALANISTAS, PERO QUE LA PAGUE ÉL (O QUE INTENTE RENTABILIZARLA VIA INGRESOS PUBLICITARIOS)
Valoració:-11menosmas
Per català de mallorca, fa mes de 12 anys
ni bilingüisme ni res, ja és hora de donar la independència als colonitzadors espanyols
Valoració:2menosmas
Per Lobby, fa mes de 12 anys
És força curiós que els que solen demanar i parlar de bilingüisme sempre son els castellanoparlants monolingües en castellà, tots els demés ja ho som de bilingües i no ens cal que IB3 sigui bilingüe, ells son els qui han d'aprendre mallorquí, quines contradiccions.....!!
Valoració:10menosmas
Per joana, fa mes de 12 anys
ells tenen 30.000 canals en castellà, noltros? 4 o 5?
Bilingüisme, ja!
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 12 anys
"No PP3" a veure si aprens el teu idioma escrit, pots practicar observant com ho fa en Sebel·lí: ell et guiarà perquè es preocupa més de la sintaxi que del que diu...
Si tens tans problemes també pots expressar-te en castellà: la lapidació per aquest fet és aprop, però encara no ha arribat als catalanistes...
Valoració:-9menosmas
Per Jas, fa mes de 12 anys
Tv pròpia, llengua pròpia.
Tvs estatals, bilingüisme ja!!
Valoració:6menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 12 anys
Crec que IB3 hauria de tenir canals en altres llengües, just l'endemà que les televisions espanyoles en tenguessin. També en català mentre les hàgim de mantenir nosaltres amb els imposts.
Valoració:12menosmas
Per NO PP3, fa mes de 12 anys
en un territori de parla catalana perdonau
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris