cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Parlament homenatja l'Editorial Moll i els polítics Raimundo Clar i Fèlix Pons

Aina Rado reconegué la feina de dos dels pares de les institucions de les Illes Balears

La presidenta del Parlament, Aina Rado, homenatjà ahir vespre amb la Medalla d'Honor de la institució els polítics Raimundo Clar Garau i Fèlix Pons Irazazábal i a l'Editorial Moll. Rado destacà la tasca en la conservació i la difusió de la literatura que ha fet l'Editorial Moll durant més de 75 anys i recordà obres com les rondalles mallorquines que han recuperat i "l'imprescindible Diccionari Alcover-Moll".

Del finat polític Raimundo Clar, la presidenta del Parlament en ressaltà l'èxit que tingué al capdavant de la llista de la UCD en les primeres eleccions al Congrés després del franquisme, el pas pel Consell General Interinsular de la Preautonomia, el càrrec de degà del Col·legi de Notaris i la participació en la Compilació del dret civil de les Illes Balears. Rado també qualificà Fèlix Pons de "referent democràtic" i rememorà que havia estat diputat, ministre d'Administracions Públiques i president del Congrés. Recordà, a més, que Pons formà part del comitè d'experts que assessoraren la reforma de l'Estatut balear. Aina Rado també recordà la importància del Parlament i de la política, malgrat la "desafecció" dels actuals temps de crisi.

Agraïment
Ni Pons ni Clar no pogueren recollir el guardó. En el primer cas, per motius de salut, l'agafà Andreu Crespí i en el segon cas, la vídua del polític. La medalla de l'editorial la recollí Francesc Moll, qui parlà en nom dels homenatjats. Digué que la medalla era "reconfortant" i el "millor estímul per continuar endavant, malgrat les dificultats". Així mateix, Moll valorà molt que se'ls lliuràs el guardó juntament amb l'homenatge als dos insignes polítics.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ramona, fa mes de 8 anys
Molt bona aquesta notícia. Diu Enric borras que en Clar no va poder recollir el guardó. No explicita els motius, però diu que el va recollir en el seu nom la vidua del polític. Molt bé Enric, és que si en Clar hi hagués anat, els assistents a l'acte haurien tengut un infart. Besitos.
Valoración:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris