cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Palma Arena, estudiat per Anticorrupció per possible malbatament de doblers

El Palma Arena, el recinte esportiu de referència a Balears, pot acabar als tribunals si la Fiscalia Anticorrupció veu indicis de delicte en el milionari sobrecost de la instal·lació, que ha suposat més de 100 milions d’euros als comptes públics, davant els 46,4 previstos en un primer moment.

Fonts de la Fiscalia confirmaren ahir que els fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach estan estudiant la documentació econòmica del projecte, els principals aspectes del qual sortiren a la llum pública després d’una auditoria encarregada pel Govern d’Antich. "Estam en el tema", assegurà el fiscal superior Bartomeu Barceló. D’altra banda, fonts de l’Executiu insistiren que no han presentat, encara, cap denúncia. Per tant, la Fiscalia estaria actuant d’ofici. L’auditoria revelà que el sobrecost de la instal·lació, que l’any passat fou seu del Mundial de Ciclisme i de l’Eurobàsket, havia superat amb escreix el 20 per cent de desfasament permès per llei. I tot tenint en compte els elevats interessos bancaris i que falten partides per concretar.

Aquest diari informà el 30 de gener que l’adjudicació de l’obra de pes concedida a la UTE formada per FCC i Melchor Mascaró (el velòdrom i el pavelló multiusos) es realitzà per 46,4 milions d’euros, dels quals el Consorci que gestionà la construcció del Palma Arena (format per l’anterior Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma) només n’abonà 39.687.000. Això generà un nou deute de 7.976.000 €.

Segons fonts consultades, quan el nou equip es va fer càrrec de la Conselleria d’Esports, va rebre un informe de les empreses en el qual s’explicava el sobrecost que havia suposat la construcció del Palma Arena, que encara havia de pagar-se. Tot seguit, el departament sol·licità al conseller d’Hisenda, Carles Manera, els doblers per poder assumir el sobrecost.

Per comprovar com s’havia generat aquest increment en el pressupost, Manera demanà a Esports la documentació que acreditava la pujada. Els serveis jurídics d’Esports suggeriren que es realitzàs un calendari de pagaments.

Durant la tramitació de la informació, Esports també detectà errors en la construcció, com ara elements inacabats.

Tota la documentació es traslladà a Manera, incloses les actes que justificaven l’augment de pressupost. Segons les actes, l’increment es motivà per hores extra, el canvi d’arquitecte i la realització de la coberta, entre altres imprevistos.

El cost de les obres ja supera els cent milions d’euros, una xifra molt elevada que encara pot incrementar-se si es té en compte que els 46,4 milions inicials estan subjectes a un préstec sol·licitat pel Consorci el maig de 2006, avalat per l’anterior Govern i traspassat a Illesport amb l’autorització del llavors president del patronat de la Fundació, Jaume Matas.

El sobrecost del projecte del Palma Arena fou analitzat per la junta del Consorci, que cinc dies abans de les eleccions recordava una resolució per la qual se sol·licitava a les institucions "un pressupost complementari de 35,67 milions d’euros".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 10 anys
Tenir proves ... ja! No les tinc, però se el que passa per que ho he patit a les meves pròpies carns.
La merda, quan tornin els de s'altre costat ja la treuran, no te preocupis. Com ho fan els qui són ara. Mestres embruten els del partit enemic, amb els doblers dels contribuents. O potser arribaran a un acord i es taparan uns als altres, que tot és possible.
Sa veritat ... això fa oi! Puaghhhh
Valoración:0menosmas
Per Crits, fa mes de 10 anys
Xesc: si això que dius ho tens clar i tens o saps com aconseguir-ne proves, mos faries un gran, grandíssim favor a tots si donassis aquesta informació an es jutjat anticorrupció. Faries un gran bé a sa comunitat, a sa bona marxa de sa nostra societat. Ningú et podria dir que has ficat es nas a on no t'hi demanaven. Ben al contrari, tothom t'hauria d'agrair que haguessis estat prou valent per ajudar a combatre aquest càncer que s'està carregant ses nostres institucions i sa nostra vida en comunitat, sa nostra capacitat per a tirar endavant projectes, sa il·lusió per a avançar. Tothom amb dos dits de coneixement te n'estaria agrait de per vida.
Valoración:0menosmas
Per Trencapins, fa mes de 10 anys
malbaratament
Valoración:1menosmas
Per manel, fa mes de 10 anys
si aquesta notìcie va sortir fa una setmana al diari de mallorca. Qué pasa, no lliglliu el diaris?
Valoración:0menosmas
Per corleone, fa mes de 10 anys
A bulgaria s'ha armat un escandol amb europa per la desaparició de 35 milions d'Euros, S'emeten informes de que no es pot acabar amb la corrupció en aquell pais. si tans sols amb el Palma Arena ja els superam.
N'estic orgullos visca la Mafia Mediterranea, neta i efectiva.
Valoración:2menosmas
Per Xesc, fa mes de 10 anys
Jo conec el que hi eren i els qui s'han quedat de primera mà! I mareta meva ... deu en agafi sense pecat per que els que hi ha ara són per anar directament a l'infern sense passar pel purgatori
Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris