algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
11°

El monument al creuer Baleares rebrà més atacs

L'Esquerra Independentista de Mallorca anuncia que hi haurà més accions contra el monòlit de la Feixina. Hi donarà suport, però no se'n fa responsable

L'EIM anuncia que hi haurà més accions.

03-02-2010 | Ferran Aguiló(M.A.Cañellas.)

"Donarem suport a qualsevol acte de boicot al monument i a qualsevol atac, ja sigui amb pintura, ous o mètodes més contundents", assegurà ahir el portaveu de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), Marc Garcia. Tot seguit hi afegí que l'EIM no assumiria ni seria responsable de cap dels fets però que hi donarien "suport polític i humà". La decisió de Cort de reciclar el monòlit d'homenatge al creuer de guerra Baleares per convertir-lo en un monument que recordi els horrors de totes les guerres i dictadures no ha satisfet tothom. Passats dos dies de l'anunci, l'EIM va respondre ahir en una roda de premsa davant de l'element que fou, gairebé, una declaració de guerra. "No quedarem de mans plegades. Ara toca activar-nos i fer caure el monument sigui com sigui", declarà un altre portaveu de la plataforma, Jaume Calafell.

Presa de pèl

"Cort s'ha posicionat i ho ha fet en favor del feixisme", digué Calafell, que llegí un manifest en què es deia que sentien "ràbia i vergonya" per la decisió de l'equip de govern de "mantenir el monòlit feixista". L'EIM creu que no esbucar el monument és una "presa de pèl cap als familiars i les víctimes" del franquisme. Garcia digué que molts ciutadans s'oposaven que l'obelisc continuàs dempeus i hi actuarien en contra. "Com en les èpoques més fosques del franquisme, l'Administració Pública haurà de dedicar recursos i doblers a defensar-lo", afirmà. A més, assegurà que aviat hi hauria patrulles de la Policia vigilant-lo. "Només Delgado havia aconseguit una cosa similar", afirmà Marc Garcia amb referència a la bandera espanyola que el batle de Calvià instal·là a l'entrada de la població. Hores més tard, la batlessa Aina Calvo ho negà.

"La gent té dret a manifestar-se", digué. Així mateix, afirmà que "en principi" no tenien pensat vigilar l'element per si de cas algú l'atacava. Ara bé, tot i aquestes declaracions, tres furgonetes i un cotxe de la Policia Local i tres vehicles de la Policia Nacional vigilaren de lluny els cinc activistes que feren la roda de premsa fins que se n'anaren. La roda de premsa es féu davant del monument, al parc de la Feixina. Mentre els portaveus parlaren, darrere seu, quatre operaris treballaven dalt de la bastida. Les tasques per "contextualitzar" l'obelisc continuen. D'entrada, han de llevar l'escut i les lletres en relleu de la cara principal i, després, instal·laran la placa que pretén convertir el monòlit en un "símbol de la voluntat democràtica de no oblidar mai els horrors de les guerres i les dictadures".

L'EIM aplega col·lectius independentistes com Maulets, Gent Activa, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Endavant. Malgrat que és una plataforma força nova -es presentà tot just a final d'any-, a la protesta del 30 de desembre demostrà que tenia capacitat de convocatòria. Darrere la seva pancarta fou on s'aplegaren més manifestants.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 9 anys
Les formes, molt sovint són el fons de la qüestió. Tot be fins ara, gent a favor i d'altres en contra del monument, tothom dient la seva i no passa res. El que ja no m'agrada és el to d'amenaça més o manco clara que fan els Independentistes de Mallorca. Com que la forma és el fons puc afirmar que el vostre fons no és el meu, no m'identific amb el to de bronca ni en vull saber res. Perquè no quedi cap dubta EL MONUMENT NO M'AGRADA, però com tantes coses que tampoc m'agraden i per respecte als altres toler.
Valoración:2menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys
Si manesi Esquerra Independestista de Mallorca, ferien una Republica Democratica de Mallorca, semblant a la Republica Democratica de Cuba, on "jo dic i vosaltres callau", Me va encantar el pais, pero no la seva democracia. El que teniu de fer és presentar-vos a les eleccions i aceptar el lloc. Amenaces no gracies.
Valoración:-13menosmas
Per un que no combrega amb rodes de molí, fa mes de 9 anys
TRAÏT COM SEMPRE:
Els vandals eren els rojos i anarquistes de la generalitat de Catalunya que bombardejaven Palma i altres poblacions mallorquines...o es què de la història només en saps la meitat?
Valoración:-4menosmas
Per lluís, fa mes de 9 anys
Palma 2010: una ciutat que manté un monument antidemocràtic i incívic.
Valoración:9menosmas
Per Traït com sempre, fa mes de 9 anys
Jop em pensava que els vàndals eren els mariners feixistes del Baleares que bombardejaren la població civil de Màlaga, de Dènia, de Castelló, de Tarragona, etc... Però els clients subvencionats per l'esquerretainstitucional miserable volen fer-nos combregar amb rodes de molí.
Aquesta esquerra impresentable dona pà a vividors i sangoneres, i això també és corrupció.
Valoración:5menosmas
Per Democraticus Excelsior, fa mes de 9 anys
A l'Iran fa falta gent per democratitzar el pais, aqui no necessitem jomeinistes. La radicalització tan de dretes com d'esquerres va dur la guerra al 36, i fou el motiu de repressions i assassinats, no es pot donar publicitat de primera pàgina aqui presumeix de radical, antidemocratic i incivic.
Valoración:-13menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys
Tothom te dret a protestar i ha manifestar-se, però incitar a actes vandàlics i al incivisme, em pareix impresentable
Valoración:-4menosmas
Per Traït com sempre, fa mes de 9 anys
Els líders dels partits de les cadiretes (Pacte) han fet l'opció del suïcidi polític , han fet pols al seu electorat . S'han estimat més intentar aplegar vots que corresponen a la dreta i al feixisme que són els únics que hi guanyaran per la manca de coratge d'uns càrrecs rendits als poders fàctics.
I no ens veurem en les mogudes quan tornin a l'oposició perquè en dues legislatures d'estar al govern estam ben escalivats d'aquests personatges.
Valoración:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris