cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El jutge imputa Fiol al Palma Arena i el PP el veta de candidat

L'exconseller popular està encausat dins la peça que investiga l'avantprojecte de la fallida òpera de Palma, que Matas encarregà a l'arquitecte valencià Calatrava

PeImatge del 2007 del polític del PP, Francesc Fiol, quan era conseller d'Educació i Cultura.

09-09-2004 | S. AMENGUAL

El jutge José Castro ha imputat l'exconseller de d'Educació i Cultura del darrer govern Matas, Francesc Fiol, en una peça separada del cas Palma Arena. Concretament, la que investiga l'adjudicació de l'avantprojecte de la fallida òpera de Palma, i on també està imputat el prestigiós arquitecte valencià Santiago Calatrava. La decisió descarta Fiol com a futur candidat del PP en aplicació del vet imposat pel seu president José Ramon Bauzá a tots els imputats per suposats casos de corrupció.

El magistrat també ha imputat en la mateixa peça l'exsecretari general de la Conselleria d'Educacio i Cultura Sebastià Vanrell, l'exgerent de l'Ibisec (Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals) Andreu Obrador, l'arquitecte Aleix Reynés Corbella, que llavors era a la direcció general d'Arquitectura i Habitat ge del Govern; i la cap de Servei d'arquitectura de l'Ibisec, Pilar Mesquida.

Tots ells han estat citats a declarar el proper 11 de febrer al Jutjat d'Instrucció 3 de Palma. En l'escrit, el jutge afirma que els imputats "han pogut col·laborar en la il·lícita contractació de l'entitat mercantil Santiago Calatrava, AG", per a l'adjudicació d'un expedient de contractació de consultoria i assistència per dur a terme "la redació i presentació d'un avantprojecte per a la construcció d'un edifici emblemàtic destinat a les arts escèniques". El projecte arquitectònic no s'arribà a realitzar.

L'Ibisec pagà l'arquitecte
Cal recordar que l'expresident Matas encarregà aquest treball directament al despatx de l'arquitecte Calatrava (AG) per 1,2 milions d'euros. L'organisme que abonà els doblers fou l'Ibisec, que depèn d'Educació i, per tant, de l'exconseller del PP Francesc Fiol. Anticorrupció investiga perquè l'Ibisec es féu càrrec d'un projecte amb el qual en principi no tenia cap relació. També hi han sospites sobre si la contractació fou irregular, ja que l'elevat import de l'avantprojecte hauria d'haver motivat un concurs públic i no l'adjudicació directa, segons fonts judicials.

D'altra banda, la Policia Judicial no trobà l'avantprojecte en els arxius del Govern. De fet, el jutge només disposa de la maqueta de l'òpera, no del citat treball. Aquesta circumstància, juntament amb irregularitats que Hisenda trobà en la factura emesa per l'empresa de l'arquitecte, motivaren la seva imputació al cas. L'error en la factura fou amb relació a l'IVA i ja s'hauria resolt.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni T, fa mes de 8 anys

El PP d'en Bauzà ho està aconseguint: aviat no hi quedarà cap mallorquí. I mentrestant, els dilluns, en Rodríguez, la puresa, al seu despatx.

Valoración:6menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 8 anys

No hi ha tal delicte.
Només se veu que la administració estatal no té una secció de control.
Hi ha omissió per part de Hazienda i dels fiscals ja que havien de sëbre que hi havia una irregularitat sobre la emissió del pagament ja que havia de haver-se publicat.
Almanco se ha de fer un poc de feina, basta puntejar les factures majors de 12,000 euros si han estat publicades i aprovades.
També se recomana que la secció de control també controli les factures menors, si funciona bé se'n temeran de la manca de un 0'01 euros.
Ès un cas de ganduleria o que no tenen una secció de control que sigui professionalment competent.

Valoración:0menosmas
Per Fuck Google Instant, fa mes de 8 anys

La llista de notícies relacionades és més llarga que un diner de fil...

Valoración:10menosmas
Per Biel, fa mes de 8 anys

Un altre més que el pp deixa de banda. Es poden permetre aquests luxes? Deuen d'estar molt segurs de guanyar. Alerta, però, que no es pot dir blat... etc. etc.

Valoración:6menosmas
Per guapos, fa mes de 8 anys

Imputat no vo dir condemnat.

Valoración:-1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Ara no hi ha excusa per dir NO al pp espanyol i al psoEot: tenim la Lliga Reginonalista d'en Font amb coalició amb la UM de Josep Melià.
Res farà més mal als Delgado's boys and girls i als ZP's vassalls que aquesta coalició de centre i defensora dels interessos de les Illes Balears es faci un lloc cada vegada més representatiu en el nostre panorama polític.
ARA o MAI!

Valoración:4menosmas
Per parts i quarts!, fa mes de 8 anys

Que passaria si un jutge imputàs en JR? Per cert , mirau si eés llest que només ha retirat de les llistes els imputats però els culàbles declarats com na Shalometa no (tal com diu Borino), perquè , és clar, li fa costat! No m'agrada la gent que fa

Valoración:11menosmas
Per Raül, fa mes de 8 anys

Adéu, Tito. Ja molts d'anys un company important del teu partit ja em va advertir com eres.

Valoración:1menosmas
Per Pau, fa mes de 8 anys

ja és oficial, el senyor Font ha inscrit el partit Lliga Regionalista Balear i podria anar en convergència amb UM segons una exclusiva de "El País". Agarraos los machos peperos!! Si és així tenen el meu vot assegurat!

Valoración:10menosmas
Per Borino Ros, fa mes de 8 anys

Per lo que veim no hi ha cap ex-conseller que no estigui imputat.I na Maria Salom declarada culpable del cas tùnel de Sòller perquè es la candidata a la Presidència del Consell de Mallorca?.

Valoración:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris