nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

12 nous imputats en l'operació Maquillatge

L'espòs de la presidenta del Parlament acudirà a declarar el 28 de gener en relació a la compra d'uns habitatges

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio López Sola, ha signat una providència per la qual citarà a declarar en qualitat d'imputats dotze persones més relacionades amb l'operació Maquillatge. La petició ha estat formulada pel fiscal Juan Carrau, que és qui investiga, juntament amb els inspectors d'Hisenda i la Policia Judicial, la gestió de 9 milions d'euros amb els quals el Consell de Mallorca posà en marxa la ràdio i la Televisió de Mallorca.

Entre els imputats, s'hi troba Miquel Munar Munar, espòs de l'expresidenta del Consell de Mallorca i actual del Parlament, Maria Antònia Munar. El seu home adquirí dos immobles al carrer Jaume III de Palma amb l'empresa Ranum per 1,5 milions d'euros. Munar comprà els habitatges a l'entitat Inversora Idueña, representada per Juan Gea Ortega. A Gea se'l relaciona amb la constructora Nova Singladura i l'entramat d'empreses immobiliàries (Inversora Idueña, Consultair, Mozalbete i Metalumba) i audiovisuals participades per Bartomeu Vicens, Miquel Nadal o per qui se sospita que són testaferros seus. A partir d'aquesta línia, s'investiga si el preu satisfet es correspon al del mercat. Miquel Munar i Juan Gea han estat cridats a declarar davant el jutge el proper 28 de gener arran de les seves intervencions i negocis amb les societats Nova Singladura, Ranum i altres de relacionades.

El jutge sol·licita que es traslladin a l'Agència Tributària els informes de la Policia Judical relatius especialment a Son Pons Cardaix perquè se n'emeti un sobre una possible infracció tributària delictiva.

Declaracions al gener

El magistrat ha citat a declarar com a imputats un total de 20 persones. Per al proper 13 de gener és prevista la presència davant el jutge de l'empresari Víctor F. García i la funcionària Coloma Munar. El 15 de gener prestaran declaració Luisa Almiñana i el periodista Miquel Oliver, i el 22 de gener ho farà Ramon Rullan. A tots ells se'ls preguntarà per la seva relació i gestió amb la productora Vídeo U i per l'entramat societari. El mateix 22 de gener també acudirà als jutjats María Rosario Martín Piris en relació a les societats Mozalbelte i Nova Singladura. El 26, Antoni Moragues i Antoni Caldentey hi assistiran per la seva activitat al Consell durant les contractacions amb les productores audiovisuals Studio Media i Vídeo U. El 27 de gener, hi compareixeran Carmen Torralbo i Crezilda Bastos per la seva gestió i relació amb les entitats Los Rincones de la Vega de Sotomayor, Consultair i Vídeo U.

La setmana que ve és previst que declarin Miquel Nadal, María José Sard, Miquel Sard, Cristine Alice Read, Maria Antònia Munar, Miquel Àngel Grimalt i, finalment, Tomeu Vicens, Alfredo Conde i Elisabeth Diéguez.

Llista s'imputats

MARIA ANTÒNIA MUNAR Presidenta del Consell. Com a tal, firmà les resolucions de reconeixement d'obligacions i d'abonaments a favor de Bahía Difusión SL, empresa que posà en funcionament Televisió de Mallorca.

MIQUEL NADAL BUADES Advocat i vicepresident del Consell de Mallorca. Se'l vincula al grup Vídeo U, que posà en marxa i produí programes per a Televisió de Mallorca, mitjançant la seva família política.

MIQUEL ÀNGEL FLAQUER Signà les ordres i les subvencions per les quals impulsà la corporació audiovisual. Era el secretari general del Consell de Mallorca.

MIQUEL ÀNGEL GRIMALT Era coordinador de Serveis Generals del Consell. Firmà les bases del concurs per adjudicar Ona Mallorca.

BARTOMEU VICENS MIR Se'l vincula a la societat Studio Media, que engegà Ona Mallorca. Se sospita que l'exdirector d'aquesta emissora, Alfredo Conde, i la seva dona, Elisabeth Diéguez, eren testaferros seus en altres negocis.

ALFREDO CONDE Director d'Ona Mallorca i soci d'Studio Media, que posà en funcionament l'emissora.

ELISABETH DIÉGUEZ Esposa i sòcia del seu marit, Alfredo Conde. Funcionària de la Seguretat Social. Una consulta seva en la base de dades posà els investigadors sobre la pista de l'operació Maquillatge, segons consta en el sumari.

MIQUEL SARD VICENS Advocat i economista. Té un despatx d'assessoria fiscal. És cosí de la dona de Miquel Nadal. Els investigadors sospiten que actuà de testaferro de l'actual regidor d'UM en les produccions de Televisió de Mallorca.

JUAN GEA Empresari immobiliari que es vincula a UM i a l'entramat d'empreses que apareixen en el cas Son Oms. Va vendre dos habitages a Miquel Munar Munar a Jaume III.

MIQUEL MUNAR MUNAR Empresari. Marit de la presidenta del Consell i actualment del Parlament. Hi apareix per una operació immobiliària amb Juan Gea.

COLOMA MUNAR Segons la Policia Judicial, és membre del consell polític d'UM i funcionària per lliure designació al Consell i al Govern. El 2007 adquirí una sèrie d'immobles al carrer Rubí de Palma.

LUISA ALBIÑANA Administradora de Bahía Difusión SL del grup d'empreses de Vídeo U, que participà en la posada en marxa de Televisió de Mallorca. És apoderada del grup.

MIQUEL OLIVER Va ser director de Televisió de Mallorca per lliure elecció. És copropietari del grup d'empreses de comunicació Vídeo U, que impulsaren Televisió de Mallorca i produïren programes de contingut.

RAMON RULLAN Administrador de Vídeo U i del seu grup d'empreses.

ROSARIO MARTÍN Representant de les Mozalbete i de Nova Singladura. Va ser designada per Maria Antònia Munar com a secretària d'UM al Consell de Mallorca.

ANTONI MORAGUES Director general de Ràdio Televisió de Mallorca. Contractà a Bahía Difusión SL el subministrament dels equips i arxius per als nous informatius de la televisió.

ANTONI CALDENTEY Director insular de Sistemes d'Informació. Se l'imputa per la seva activitat en el Consell de Mallorca durant les contractacions i el seguiment dels contractes amb Studio Media i les empreses de Vídeo U.

CARMEN TORRALBO Se la relaciona amb una societat de Miquel Nadal. Es diu que ha fet dues operacions financeres legals amb dos paradisos fiscals: Guernsey (17.333 lliures) i Gibraltar (no se n'especifica la quantia).

CREZILDA BASTOS Apareix com a possible testaferro. Té participacions en l'empresa Los Rincones de la Vega de Sotomayor, investigada entorn de Televisió de Mallorca.

VÍCTOR GARCÍA Se'l relaciona amb actes de gestió amb les societats de Vídeo U i d'altres amb les quals es varen fusionar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel, fa mes de 9 anys
Les veritats fan mal, couen. Els catalans varen ser dels que més varen lluitar per alliberar-se dels francesos. O és que el tamborer del Bruc era andalús, llumenera?

Alliberant la península de les tropes de Napoleó varen fer possible el retorn dels Borbons. Pocs anys després, Ferran VII va abolir la Constitució de Cadis i va reinstaurar l'absolutisme. Amb l'ajuda dels catalanets. Fa mal això, però és cert. Històricament, els catalans mai han volgut ser independents, ni tan sols quan varen lluitar contra els Borbons a la guerra de Successió. Simplement lluitaven, com els mallorquins, a favor dels Austries, uns patriotes catalans de soca rel, com tothom sap.

Ah, gambetta, qui es va aixecar contra en Pepe Botella va ser el poble de Madrid, concretament un 2 de maig.
Valoración:-3menosmas
Per gambetta, fa mes de 9 anys
Varen ser els castellans i els andalussos els que s'aixecaren contra Napoleó. En Pepe Botella, per cert, era bastant més homo i més honrat que no la tropa aquella den Carlos IV, en Fernando VII i la desgraciada descendència fins a dia d'avui. Fa rialles veure segons quins comentaris indocumentats per aquì.
Valoración:6menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys
Jaume, quan els espanyols van fer la guerra de la independència contra Napoleó s'hi van implicar tots: andalusos, castellans, aragonesos i catalanets!!! varen treure els francesos i, anys després, varen haver de patir la monarquia absolutista de Ferran setè. Haveu de contar tot, els independestistes!!!. És evident que l'independentisme català ve d'enfora. Els catalans, enlloc de mirar de pactar amb Napoleó, varen lluitar contra les tropes franceses, ben igual que els espanyols. Tot per seguir essent espanyols. Varen aconseguir aportar el seu gra de Zorra (ha,ha,ha) a que arribàs al poder un dels pitjors monarques borbònics.

Quina gran visió política, la dels catalanets.

Feis rialles
Valoración:-9menosmas
Per decebut, fa mes de 9 anys
Pot ser que robin, pero al meins els diners queden aqui. Triau lladres mallorquins, si podeu.
Valoración:-5menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys
Anticapitalista vol fer la revolució. El Lobby vol fer la independència. Això són dues coses absolutament diferents. La independència és obra de tot un poble i quan els espanyols van fer la guerra de la independència contra Napoleó s'hi van implicar absolutistes i liberals, cristians i ateus, cacics locals, capellans trabucaires, bandolers, estafadors, nobles, il.lustrats i les classes populars, etc.

Aquest és el camí cap a la independència triomfant i no el que proposa Anticapitalista.
Valoración:-4menosmas
Per Anticapitalista, fa mes de 9 anys
No és independència allò que ha de servir per engreixar als cacics locals. No és independència fer la bona als corruptes, als que estafen al poble. Independència és llibertat, és emancipació de totes les persones i no només de quatre gangsters. Per aquest camí que assenyala el Lobby mai no obtindrem la independència.
Valoración:-5menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys
Reproduït de www.lobbyperlaindependencia.org

Els dirigents d'UM es deixen dur a l'escorxador com xotets de cordeta

El partit corrupte espanyol dels GAL, Roldán, Filesa..., el PSOE, va intentar matar políticament Jordi Pujol, aleshores president de la Generalitat, a través de la justícia colonial espanyola amb motiu de l'afer Banca Catalana. A Jordi Pujol només el va salvar la valentia i la determinació d'agafar el bou per les banyes, telefonar a la Zarzuela i amenaçar a proclamar ipso facto la independència de Catalunya si el PSOE no aturava aquella persecució política.

L'actitud de Jordi Pujol contrasta amb l'actitud suïcida adoptada per la majoria de dirigents d'UM (Munar, Vicens, Nadal, Flaquer...) que han decidit amagar el cap sota l'ala i deixar dur-se a l'escorxador dels jutges i fiscals forasters del PP/PSOE com xotets de cordeta. L'únic dirigent d'UM que ha tingut collons d'encarar-se amb els colonitzadors espanyols ha estat Francesc Buils en una roda de premsa de dia 30 de novembre: "Buils ha acusado a la fiscalía de mantener "una determinada dirección".

"Estamos hablando de juicios paralelos que no tienen nada que ver con pruebas concretas, y de medios de comunicación, algunos, que acusan porque algunos estamentos judiciales, y la Fiscalía no es más que una pirámide que depende órganicamente de un gobierno concreto, está acusando a un partido concreto", ha afirmado.

Según Buils el objetivo es "acabar con los nacionalismos y con cualquier cosa que no piense igual que el estado central", ha afirmado. "Al final hay una clara maniobra de bipartidismo del Estado español", ha acusado" (DM 1.12.09).

Aquestes paraules punyents de Francesc Buils van desfermar la histèria del virrei del PSOE i confident d'El (In)Mundo, Ramon Socias de Meer, que no va poder aguantar-se com picat d'aranya en el discurs oficial de la Consitutució: Però el delegat anà més enllà i advertí que si no es prenen mesures "arribarem a fer oi a la gent" i defensà que s'apliqui un codi d'incompatibilitats més estricte en l'exercici de la política i que es faci "el buit" a "tramposos i corruptes". No acabà aquí. També tingué paraules per als que "s'inventen persecucions i conspiracions" per tal de "defugir la seva responsabilitat". En una clara resposta a UM, insistí que "ens ha costat massa consolidar la democràcia perquè ara uns quants espavilats la posi en dubte per salvar la pell, sense importar el mal que fan i han fet". Entre el públic l'escoltava la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, imputada en dos suposats casos de corrupció. Munar afirmà després que Socias havia fet el seu discurs. Més tard, el delegat hi parlà. (DdB 7.12.09)

A la vista dels fets, és evident que des de Madrid el PSOE amb els seus jutges i fiscals ja han sentenciat i condemnat tots els dirigents d'UM i que és innegable que ens trobam davant una conxorxa mafiosa forastera a tres bandes:

a) Els jutges i fiscals del PP/PSOE.

b) L'Agència Tributària espanyola (Raul Burillo Pacheco) i el virrei Ramon Socías de Meer.

I c) L'ariet de la màfia madrilenya a Mallorca: El (In)Mundo (Agustín Pery).

Davant aquesta ofensiva a mort els dirigents d'UM només tenen dues sortides: 1) Actuar com Jordi Pujol, treure la seva gent al carrer, anar a manifestar-se davant l'Audiència, la delegació d'hisenda i del virrei contra els partits forasters PP/PSOE i sumar-se al tsunami independentista que aquest proper diumenge commocionarà Catalunya. O 2) Continuar fent el que fan fins ara: deixar-se dur a l'escorxador com xotets de cordeta.

No hi ha volta de fulla. Per moltes voltes que li vulguin donar, a partits com UM, CiU, el PNB, etc. no els queda altra disjuntiva: o independència o mort! O independència o la presó i la mort civil! Per al front espanyolista PP/PSOE, és una qüestió d'estat, uniformitzar l'estat espanyol i exterminar com sigui tots els poders locals i autòctons que escapen al bipartidisme foraster PP/PSOE.
Valoración:-5menosmas
Per jaume, fa mes de 9 anys
Reprodu
Valoración:2menosmas
Per TRESMILCENT, fa mes de 9 anys
Primer: que els jutgin, ja veurem el que passa...
Segon: recordau tot això que està passant a l'hora d'anar a votar. No hem de donar el nostre vot a partits corruptes en general. Perquè, vull creure, que no tots els polítics són iguals maldament siguin del mateix partit. O som una pobra il·lusa?
Valoración:1menosmas
Per Enhorabona, fa mes de 9 anys
Enhorabona al Mundo. Realment estéis d'enhorabona. Els altres mitjans vos haurien de tenir d'exemple. Per ja se sap, amb un propietari de la baixa catadura moral com és en Pere Serra, què pot ésser aquest diari ?
Valoración:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris