lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

El Govern veta l'ampliació dels Caülls i el polígon de Son Llebre

Els tècnics de la Comissió Balear de Medi Ambient no autoritzen cap dels dos projectes que afecten Marratxí, un dels quals impulsat per Vicenç Grande

El comitè tècnic de la Comissió Balear de Medi Ambient –un òrgan dependent del Govern– denegà ahir dos projectes que afecten Marratxí. Per un costat, va dir que no a la petició de l’Ajuntament per ampliar el sòl urbanitzable dels Caülls i, per l’altre, no autoritzà el polígon industrial de Son Llebre, impulsat pel president del Reial Mallorca, Vicenç Grande, a la zona del Pla de na Tesa.

L’Ajuntament de Marratxí demanà que els terrenys dels Caülls que l’any 2001 es desclassificaren –23,2 hectàrees– tornassin ara a ser considerats urbanitzables. Els tècnics de la Comissió Balear de Medi Ambient deneguen la petició perquè no la consideren justificada. Es basen en el Pla Territorial per advertir que uns terrenys desclassificats no es poden urbanitzar si tenen proteció, i aquests estan classificats com a sòl rústic d’interès paisatgístic. Només es podrien urbanitzar si perdés sentit el motiu de la protecció, però no és el cas.

L’altre projecte denegat pels tècnics, el del polígon industrial de Son Llebre (39,5 hectàrees), tampoc no es considera justificat. D’una banda, s’indica que a la zona hi ha una previsió de sòl industrial de 32 hectàrees, però no s’ha desenvolupat. I per l’altra, s’adverteix que els terrenys afectats estan classificats com a àrea d’interès agrari i, per tant, suposa certa protecció que n’impedeix el canvi d’ús.

La posició dels tècnics respecte d’aquests dos projectes haurà de ser avalada ara per l’òrgan polític de la Comissió Balear de Medi Ambient i, posteriorment, s’enviarà a la Comissió d’Urbanisme del Consell perquè es denegui definitivament la petició.

Camps de golf

Els tècnics de la Comissió Balear de Medi Ambient també decidiren ahir traslladar als respectius consells insulars els expedients de tres camps de golf. Es tracta del projecte de la platja d’en Bossa (a Eivissa), promogut pel grup Matutes; el del Pla de Mallorca, a la finca de ses Saletes (Sencelles), vinculat a Ventura Rubí; i el de Son Aversó, a Son Sardina, impulsat per Vicenç Grande.

Els tècnics apliquen així la nova Llei de mesures urgents en matèria territorial, que fixa que abans que s’emeti l’informe d’impacte ambiental els projectes han de passar per la Comissió d’Urbanisme del Consell per a la concessió de l’interès general, i no a l’inrevés com passava fins ara.

En els tres casos es tracta de camps de 18 forats i el promogut per Vicenç Grande també incloïa oferta complementària, una opció que no està permesa en la nova Llei, tal com ahir recordà el GOB.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 12 anys
Tots es què escampan Merda i Porquería apartanyen al Club de Excelencia en Sostenibilidad i tenen certificats i papers què no valen res plens de bla,bla,bla...per enganyar i emblanquinar a sa gent.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris