cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
16°

El Govern considera nul·la la sentència de Son Espases

L'Executiu vol revocar la decisió del Tribunal Suprem, que suspèn el procés que engegà el projecte de l'hospital, al·legant “indefensió” en la causa i que ja s'han fet modificacions per protegir el patrimoni

El Govern demanarà la nul·litat de la sentència del Tribunal Suprem que suspèn cautelarment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Palma que permeté posar en marxa el projecte de construcció de l’hospital de referència a la finca de Son Espases Vell, al costat del monestir de la Real. L’Executiu no preveu aturar les obres i defensa la decisió de continuar amb el projecte després de les eleccions passades.

La portaveu del Govern, Joana Barceló, no aconseguí ahir concretar la fórmula jurídica que es farà servir per intentar revocar la decisió del Suprem –una darrera possibilitat seria presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional–, però sí detallà quins seran els fonaments de dret, resumits principalment en tres eixos. Per una qüestió de forma, l’Executiu autonòmic al·legarà "indefensió" en la causa perquè l’Administració "no s’ha pogut personar ni ha rebut cap comunicació" sobre l’expedient, "que l’afecta directament".

En segon lloc, ja que la sentència es fonamenta que no es podia fer prevaler l’interès sanitari per damunt del de la protecció del territori, el Govern defensarà que quan es decidí reemprendre el projecte "s’introduïren modificacions substancials per garantir la protecció del territori". "Les circumstàncies han canviat", subratllà Barceló, que recordà la reducció de l’impacte sobre la Real i la protecció dels voltants feta a través de la Llei de mesures urgents de protecció del territori que, a més, ja classificà Son Espases com a equipament sanitari.

En resum, l’Executiu argumenta que la llei estableix que de la suspensió cautelar d’una norma general –en aquest cas la modificació del PGOU de Palma aprovada pel Consell de Mallorca el 2006– no es pot derivar la suspensió dels actes administratius que s’acordaren a partir d’aquesta, com per exemple la llicència d’obres atorgada al projecte del centre hospitalari de Son Espases.

Els arguments del Govern

1.-No s’hi ha pogut personar
L’Executiu al·lega "indefensió" perquè no s’ha pogut personar ni establir cap argumentació a la causa davant el Tribunal Suprem. "El procés del recurs de cassació s’ha fet sense la comunicació a aquesta Administració, que forma part directa d’aquest expedient", explicà ahir la portaveu, Joana Barceló. Sobre això, l’Executiu podria argumentar la vulneració d’un dret fonamental per portar la causa fins al Tribunal Constitucional.

2.-Ara sí hi ha garanties
Si la sentència del Tribunal Suprem se substancia que per modificar el PGOU de Palma per fer l’hospital no es podia fer prevaler l’interès sanitari per sobre del de la protecció del sòl rústic i del patrimoni, el Govern argumenta que ara sí hi ha garanties sobre el que quedà indefens, perquè s’ha modificat el projecte per reduir-ne l’impacte i els voltants de la Real han quedat protegits amb la Llei de mesures urgents.

3.-No hi cap la suspensió
De la suspensió cautelar de la modificació del PGOU de Palma no es pot derivar la revocació dels actes administratius que s’acordaren a partir d’aquesta, com ara el projecte d’obres del projecte de l’hospital. Això és el que defensa el Govern –encara que la sentència no entra a valorar-ho– perquè assegura que la llei estableix que la suspensió d’una norma general no ha d’implicar la suspensió dels actes administratius derivats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 10 anys
Estudiantet, no tens diccionari a ca teva?
Valoración:4menosmas
Per Kalodian, fa mes de 10 anys
Si la sentència és nul·la, jo i molts altres consideram que aquest govern com l'anterior són una autèntica nul·litat.
Valoración:-2menosmas
Per Qui estima Mallorca no la destrueix, fa mes de 10 anys
Qui estima Mallorca no la Destrueix !!!! A on són els pancarteros poques vergonyes del BLOC , PSOE, VERDS, GOB, ..... ? En són tant responsables el del Pacte de Progrés com els anteriors del PP. A més a més, les setències s'han de cumplir, agradin o no !
Valoración:14menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 10 anys
No comprenc l'ús de aquest mot "engegar" per "arrancar", "iniciar", "ençatar", etc. quan engegar té un sentid ben clar de engegar, expulsar del treball.
Valoración:-3menosmas
Per Josep Planas Garriga, fa mes de 10 anys
Aquesta és la situació a la qual s'hi han abocat:
Per ordre,

PRIMER: l'Anterior Govern de les Illes Balears l'Ajuntament de Palma i el Consell presidits pel PP i UM.

SEGON: La Justícia de les Illes Balears (que, o bé s'ha demostrat incompetent, o bé, la qual cosa seria pitjor, es va sotmetre a pressions i interessos).

TERCER: L'Actual Govern anomenat de Pacte de Progrés, que havent accedit al poder ha cedit a exercir una política per a la qual no va ser votat i d'acord a unes promeses que havia fet previament a ser elegit.

Ja podem ballar-la bona. Han deixar òrfena la justícia, que ha arribat tard, i als votants que hem vist defraudada l'esperança d'un govern coherent; s'ha perdut la dignitat dels polítics de Illes Balears, una vegada més han fet dels interessos privats un bé que ha de passar per damunt del bé comunitari. No ens enganyeu! No es tracta del necessari hospital, sino de que l'heu construït on no havia d'estar.

És vergonyós que ara amb "legalismes" tracteu d'invocar "indefensió", quan només us abocau a amparar el vostre descrèdit. Però recordau-ho avui, perquè el futur l'ha d'escriure la natura: Part d'aquest l'hospital s'alça sobre la llera del torrent.
Valoración:3menosmas
Per xaume, fa mes de 10 anys
Què també s'han aficionat al Cola-Cao els socialistes?
Valoración:1menosmas
Per ISABEL, fa mes de 10 anys
AIXÓ PASSA PERQUE NO HI HA JUSTÍCIA.¿QUE FEIEN ELS JUTGES ANTERIORS? ES UNA VERGONYA QUE A ESPANYA HI HAGI ALGUNS JUTGES TAN INCOMPETENTS I A SOBRE FAN VAGA.
Valoración:5menosmas
Per s´arenaler, fa mes de 10 anys
el PP el va cuinar, el PSOE el va enfornar i tots els mallorquins l´haurem de pagar i als del bloc lis varen deixar ben clar que si sen anaven UM sen tornava amb el PP a seguir robant
Valoración:7menosmas
Per giovanni, fa mes de 10 anys
n'Antich està tudant el marge de confiança que li donaren els votatnts
Fora, està tocat d'ala. Envant n'Armengol o qui sia. L'hospital el ffaran " millor" els del PP que , entre vi i viandes,el varen parir i que si la cosa va així, tornaran i continuaran grufant Mallorca damunt davall
Valoración:-2menosmas
Per Promeses incomplertes, fa mes de 10 anys
I tots els partits del pacte en són responsables solidaris.
Valoración:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris