nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

El futur del pont queda en mans de Cort

La Direcció Insular de Patrimoni Històric “suggereix” a l'Ajuntament de Palma que preservi la infraestructura i que sigui inclosa al catàleg municipal

L’Ajuntament de Palma tindrà la darrera paraula sobre el futur del pont del carrer de Robert Graves, que comunica les barriades del Terreno i la Bonanova.

El Consell de Mallorca, que dimarts havia paralitzat de manera cautelar les obres a la infraestructura, n’ha elaborat un estudi, redactat per un etnòleg, en què considera que és un element per preservar "en virtut de les directrius del Pla Territorial de Mallorca i d’altres informes realitzats amb anterioritat".

A més a més, la Direcció Insular de Patrimoni Històric recomana a Cort la revisió del seu catàleg municipal de patrimoni, en el qual s’hauria d’incloure aquest pont, datat l’any 1860.

Comptat i debatut, "l’informe suggereix a l’Ajuntament que faci cas a la normativa", tal com explicà ahir el director insular de patrimoni, Biel Cerdà.

Cort acatarà

Tanmateix, la decisió final quedarà en mans del Consistori i aquest ja anuncià dimarts, després que Patrimoni ordenàs la paralització preventiva de les obres, que incorporaria les indicacions del Consell a la intervenció sobre el pont i que estudiaria alternatives a l’esbucament.

D’aquesta manera es pot considerar retirada la proposta inicial de Cort que implicava la demolició de la infraestructura i la construcció d’una de nou conservant-ne el major nombre possible d’elements de l’original.

Aquesta intenció, justificada pel precari estat en què segons els tècnics municipals es troba l’estructura i per la manca de seguretat que ofereix, no agradà els veïns de la zona ni ARCA. De fet, el secretari de l’entitat va qualificar el projecte de Cort de "destrucció del patrimoni".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 11 anys
Pont d'es Tren 2.0 ?
Menys dotbers i més vergonya.
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Ai, Calvo, Calvo, que diferent es el teu cantet ara que comandes... I tot el que havias de fer a les barriades...? Parole, parole, parole... i una cara mes dura qu'el ciment aramat.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris