cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El fiscal investiga un delicte contra el territori a Mancor

Obre diligències prèvies, apunta al propietari de Biniatzent de Baix i demana a l'Ajuntament la sentència dictada en contra seva per autoritzar obres il·legals a Biniatzent d'Alt

Vista aèria de la finca de Biniatzent de Baix.

07-11-2010

La Fiscalia ha obert diligències prèvies per investigar un presumpte delicte continuat contra l'ordenació del territori en el municipi de Mancor de la Vall. Apunta cap al propietari de la finca de Biniatzent de Baix per un presumpte delicte continuat contra l'ordenació del territori i reclama al jutjat de Palma informació sobre el procés judicial obert a la finca de Biniatzent d'Alt, les llicències municipals d'obra de la qual han estat recentment anul·lades per ordre del jutge.

La denúncia, investigada per la Fiscalia des de principi d'estiu, data del 27 de març de 2009, moment en què el veí de Mancor de la Vall Jerónimo Moragues posà en coneixement de la Fiscalia presumptes delictes de "falsedat documental, prevaricació, ordenació del territori, tràfic d'influències, suborn i delicte contra el medi ambient, després d'haver denunciat en reiterades ocasions davant l'Ajuntament de Mancor múltiples infraccions urbanístiques greus sobre diverses construccions il·legals i il·legalitzables executades en sòl rústic d'especial protecció ANEI a les finques de Biniatzent d'Alt i Biniatzent de Baix", diu la denúncia.

Construccions

Es tracta d'un habitatge unifamiliar de nova planta en sòl protegit en ANEI, a la finca de Biniatzent d'Alt i "construït sota l'empara d'una llicència d'obres irregular, atorgada per a l'ampliació i reforma d'una edificació existent". I denuncia també "la il·legalitat de les obres executades des de 1995 a Biniatzent de Baix sense llicència en zona protegida ANEI, amb el beneplàcit i la complaença del senyor batle, en una clara omissió del fet d'haver de perseguir delictes i infraccions i amb l'agreujant que el senyor batle, que en aquell moment també exercia d'agent forestal a la zona, coneixia perfectament l'execució d'aquestes obres". El denunciant es refereix a l'encara batle, Bernardí Coll (PP), de qui diu textualment que "mostra una actuació injusta".

"Volem denunciar, una vegada més, la posició institucional de l'equip de govern de l'Ajuntament de Mancor de la Vall, amb relació a la defensa a ultrança dels interessos de propietat de Biniatzent d'Alt i Biniatzent de Baix, amb ordre a realitzar repetides actuacions (ja sigui per acció o per omissió) encaminades a entorpir el ple reconeixement municipal del caràcter públic del Camí de Biniatzent i adoptant, en aquest sentit, decisions que van en contra dels seus propis actes jurídics".

En el cas de la finca de Biniatzent de Baix, la Comissió insular d'ordenació del territori, urbanisme i patrimoni històric va ordenar el 27 de febrer de 2009 al propietari de la finca la demolició de les obres realitzades sense llicència i no legalitzades que consistien en la desviació i pavimentació de l'antic camí que travessava el terreny; la pavimentació d'altres camins en l'interior de la parcel·la; i l'ampliació, reforma i canvis d'ús de diferents construccions. En total, 22 infraccions greus en sòl protegit ANEI executades sense llicència des de 1995 fins al 2006, i que ara són investigades en les diligències prèvies obertes al Jutjat d'Inca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bini, fa mes de 8 anys
¿Donde estan todos los que cuchichean? ¿O es que casi todos los Mancorins tienen algo ilegal?
La mayoria debe favores al alcalde, sobretodo desde la actualización del catastro.
Es alucinante entrar en la página del ayuntamiento pinchar y buscar, se descubren muchas cositas.
Valoración:1menosmas
Per Antoni Manuel Gorrias i Duran, fa mes de 8 anys
Darrera el tancament d'un camí públic, quasi sempre hi ha especulació o obres il·legals al darrera. Recordau: Ternelles, El Fangar, l'Empeltada, Muntanya, el Cabàs, i ara Biniatzent ...; quants més i sempre amb la tolerància del batle de torn !.
Valoración:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris