nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

El Consell eliminarà les polèmiques ART dia 13

Aprovarà la modificació definitiva del Pla Territorial amb el suport de tots els grups excepte UM. S'eliminaran 465 hectàrees de nou creixement urbanístic

El Consell aprovarà definitivament dia 13 la modificació del Pla Territorial per eliminar-ne per sempre les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial (ART), permutes urbanístiques autoritzades pel PP i UM l'any 2004 i que haurien permès urbanitzar 465 hectàrees. L'acord, que tindrà el suport de tots tret d'UM, encara està subjecte a l'informe tècnic de la Comissió Balear de Medi Ambient, que n'ha endarrerit el vistiplau, previst inicialment per a ahir. La presidenta, Francina Armengol, l'anuncià en la copa de Nadal.

L'aprovació implica eliminar les ART amb nous creixements, algunes de les quals foren investigades per la justícia. Les àrees suprimides es trobaven a Calvià, Sóller, Pollença, Santa Margalida, Manacor, Santanyí, Palma, Llucmajor, Campos, Alcúdia i Marratxí. L'eliminació suposa reduir la capacitat d'expansió dels municipis afectats, de manera que es passarà de les 650 hectàrees de nou creixement previstes l'any 2004 a les 185 d'ara. Les 465 hectàrees que es perden afecten sobretot Llucmajor (95 hectàrees), Palma (87), Campos (75) i Calvià (46).

L'acord inclou canvis respecte de l'aprovació inicial de juny a partir de les 74 al·legacions rebudes. Així, s'han modificat compensacions de creixement que s'atorgaven als municipis que perdien l'ART. Aquest és el cas de Calvià, que es podrà engrandir més (de 48 a 52 hectàrees); Manacor (que passa de 5 a 16) i Pollença (de 2 a 13). En canvi, Campos perd creixement (passa de 12 a 2 hectàrees), perquè es reconeix com a urbanitzable part del sòl de la Ràpita que s'havia qualificat de rústic. Així, per tant, l'eliminació d'aquesta ART de la Ràpida provocarà que s'hi pugui construir. Finalment, s'amplia l'espai dels Àmbits d'Intervenció Paisatgística (AIP) de la Real, Son Reus i el torrent Gros, unes zones on es delimiten paràmetres restrictius per poder-hi actuar.

"És una bona manera d'acabar l'any", afirmà Armengol, que definí la modificació com una passa més per avançar cap a una Mallorca "menys urbanitzada i de més qualitat i on es posi en valor el paisatge". El portaveu del PP, Fernando Rubio, assegurà que el seu partit serà "coherent" amb l'acord assolit per juny, quan votà a favor d'eliminar les ART.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris