algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

El Consell de Mallorca passa a gestionar Raixa en exclusiva

La finca ha rebut més de 28.000 visitants des que va ser oberta al públic el setembre de l'any passat

120282

Panoràmica del safareig de Raixa.

Miquel Àngel Canals - M. À. Cañellas.

El Consell de Mallorca ha assumit la gestió en exclusiva de Raixa, finca ubicada en el municipi de Bunyola, encara que la Fundació Biodiversitat, que continuarà sent la propietària de dos terços d'aquesta, realitzarà una aportació de 3 milions d'euros per a les tasques de rehabilitació i millora que s'estan duent a terme, a més d'invertir 200.000 euros anuals per al seu manteniment. Després de la firma de l'acord, el secretari d'Estat del Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) i president de la Fundació Biodiversitat, Josep Puxeu, ha remarcat que, malgrat que s'hagi realitzat una cessió total de l'ús de la finca cap a la institució insular, el Govern mantindrà una "política estable de participació i inversió" per a que Raixa no arribi a trobar-se en una situació d'obsolescència o de possible privatització.

D'aquesta forma, el Consell de Mallorca s'encarregarà de la gestió i manteniment de la finca, per la qual cosa es dedicarà a la seva administració, a ordenació dels usos, a programació d'activitats i a gestió en general, tant de la finca com de les seves instal·lacions. La presidenta del Consell, Francina Armengol, ha indicat que els tres milions d'euros de la Fundació es destinaran a les inversions que encara estan pendents com és la restauració dels jardins, ja que la de l'edifici principal ja ha conclòs.

Així mateix, ha assenyalat que la institució insular actualment està treballant en el Pla d'Usos 2010-2011 i que les actuacions més immediates que es duran a terme a la finca mallorquina serà concloure la restauració de tots els jardins i tot l'espai museográfico en el qual es mostrarà tant el que ha estat Raixa com "el que volem que sigui en un futur". En aquest sentit, ha destacat el seu desig perquè Raixa es converteixi a la "porta d'entrada" a la Serra de Tramuntana i, per això, s'habilitarà un espai dedicat a la candidatura de la Serra de Tramuntana a patrimoni mundial de l'Unesco, en la categoria de Paisatge Cultural.

A més, el Consell durà a terme una sèrie d'activitats a la finca per potenciar les visites guiades que es realitzen entre setmana i les de dissabtes i diumenges. Així, s'incorporaran altres de caràcter mediambiental i s'informarà els visitants del projecte de restauració i rehabilitació. La possessió va ser adquirida el 13 de desembre de 2001 per la Fundació Biodiversitat i el Consell, que, des de llavors ostenten la titularitat de dos terços i un terç de la propietat, respectivament.

Ambdues entitats van iniciar el projecte de rehabilitació l'any 2003 amb l'objectiu de convertir Raixa en un centre d'interpretació de la finca i dels valors mediambientals, històrics, arquitectònics que representa. La finca explica amb una superfície de 520.000 metres quadrats, 4.500 dels quals corresponen a les edificacions i la resta la formen diversos jardins, zones de cultiu i àrees forestals. Raixa va ser declarada Bé d'Interès Cultural (BIC) l'any 2003 pel seu alt valor històric i artístic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per J., fa mes de 10 anys
Una gran notícia per Mallorca.
Valoració:3menosmas
Per GOOD BYE SPAIN, fa mes de 10 anys
NOTICIA BOMBA! Aquest diari DB es dedica a censurar la sentència emesa per la Cort Internacional de Justícia sobre la independència de Kosovë. A internet podeu trobar l'esmentada sentència. També podeu llegir els tres punts següents que tiren pel terra "la indisoluble integritat territorial de l'estat espanyol". El govern espanyol està negant histèricament que aquesta sentència pugui afavorir l'independentisme català. INDEPENDÈNCIA JA!!!

80
"...Thus, the scope of the principle of territorial integrity is confined to the sphere of
relations between States."

81
"...no general prohibition
against unilateral declarations of independence may be inferred from the practice of the Security
Council."

84
"...the Court considers that general international law contains
no applicable prohibition of declarations of independence."

Valoració:2menosmas
Per Guillem Sagrera, fa mes de 10 anys
Quin Paradís! Quin orgull per a Mallorca!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris