algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Dreceres de competició a Sant Salvador

Els veïns denuncien la perillositat que provoquen els ciclistes en davallar accelerats pels camins

Els corredors hi acudeixen molt preparats.

09-08-2009 | Ll

Per pujar a peu al cim de Sant Salvador, o a qualsevol muntanya, les dreceres sempre ajuden a suportar millor la llarga caminada, però fa uns anys que al puig felanitxer agafar-ne una gairebé s'ha convertit en un risc més que en una ajuda. Això és perquè els camins i caminois són una autèntica pista de corregudes, les mountain bikes baixen amb gran velocitat en molts casos sense aturar-se abans de creuar la carretera que condueix al puig, amb el perill que això comporta. Els veïns de Felanitx assenyalen que fa uns anys que a poc a poc augmenta el nombre d'aficionats a les dues rodes que hi acudeixen, com ha denunciat Llàtzer Méndez al seu blog.

Aquest assenyala que "s'ha posat de moda fer un descens amb bicicleta de muntanya per les dreceres de Sant Salvador a qualsevol hora del dia". Els corredors hi van equipats i molts d'ells ascendeixen fins a dalt del puig amb els seus vehicles per després realitzar la baixada pels caminois que hi ha als costats de la carretera general asfaltada. Alguns conductors també asseguren que han vist com els ciclistes travessaven la carretera gairebé sense mirar si venia cap cotxe. A altres puigs de Mallorca, allò que s'ha fet ha estat habilitar les dreceres amb senyalització i amb la col·locació de pals enmig del camí per evitar que s'hi pugui circular amb bicicletes o motos a gran velocitat. A Felanitx ara es troben amb el problema que les bicicletes arrosseguen una gran quantitat de terra i de pedres, que amb les pròximes pluges aniran rodant cap avall amb el conseqüent greuge per a l'entorn i per al medi natural.

El cim de Sant Salvador sempre ha estat un indret al qual, els caps de setmana o els dies de festa, els veïns de la comarca decideixen anar a passar el dia i fer la pujada a peu. Per això mateix, aquests residents es pregunten "per què practiquen aquest esport en una zona que és tant transitada per gent que camina tranquil·lament, tant amb al·lots com amb animals, a una velocitat vertiginosa i travessant la carretera sense mirar ni returar-se entre una drecera i d'altra". Tal vegada bastaria amb més control per part de la Policia o bé amb la col·locació d'alguns pals, com hem assenyalat que han fet en altres llocs, per tal d'evitar que es pugui córrer tant en el descens.

A la xarxa

Tampoc no és gens difícil trobar per internet fotografies o vídeos de grups d'excursionistes o d'amics que narren les seves baixades amb la bicicleta, BTT, del puig de Sant Salvador. Això evidencia la popularitat que ha assolit aquest descens entre els amants de les dues rodes, tot i que també cal assenyalar que una majoria ho fa de manera cívica, pujant o baixant respectant l'entorn i el trànsit de vehicles per la carretera. Per això, molts d'aquests darrers també serien partidaris de senyalitzar i posar fites a la zona per poder gaudir del seu esport amb tranquil·litat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 9 anys
Tota sa vida he pujat a peu a Sant Salvador i he anat tranquila jo i la meva família. Des de fa uns anys, no ho podem fer degut a la moda de fer descens en bicicleta, sempre a tota velocitat, és un perill i només és qüestió de temps que hi hagi algun accident si ningú no hi fa res. Per altra banda, fa mal als ulls veure com estan destroçant ses dreceres, no hi ha dret.
Valoración:0menosmas
Per Camaleo, fa mes de 9 anys
Has pensat que si es ciclistes que feim descens tenguessim un puesto aposta per anar a lo millor no aniriem tant a Ssnt Salvador?... Has pensat que no tots es ciclistes que feim descens baixam fora anar alerta amb sa gent que puja caminant?... Si no anam aleta, com es que encara no em atropellat a ningu?... Saps que fa mes de 20 anys, antes de que se posas de moda baixar amb sa bici com un "kamikaze", sa gent ja ei baixava amb motos de trial per ses dreceres?... Es vera que a s'hora de atravessar sa carretera sempre hi ha es tipic loco que no mira antes de passar, pero com sempre per cuatre locos que te aquest esport hem de pagar tots!.
Però tambe eu podrieu mirar desde es nostro punt de vista. Un pic a l'any se fa una carrera a Sant Salvador, anam a entrenar nomes un parell de setmanes, la resta de l'any casi no hi ha gent que baixi en bicicleta per ses dreceres. No has pensat a dir que es organitzadors de ses carreres varen llevar tota sa basura que deixen excursionistes com tu, cada vegada que van a caminar a Sant Salvador! Per cert, hi haura cualcu que dira que si que tenim un puesto per anar es ciclistes, es carril bici, pero no ei podem anar, ja que esta ple de gent que camina i encara te mira amb mala cara quan te veuen venir amb sa bici! No deman que caminadors i ciclistes siguem amics, pero respectaumos, que noltos no vos insultam. Si vos hem passat molt aprop i vos eu asustat aquesta no era s'intencio. Casi cada vegada que passa aixo, antes de que mos aturem per podermos disculpar ja mos eu dit es nom des porc i aixo no es just! No mos tracteu com a "bandidos" que no eu som!
Valoración:-3menosmas
Per biel font, fa mes de 9 anys
si tu disfrutes caminant per ses adreseres , deixamos disfrutar fent colcuna baxada, nomes feim un poc de deport per passar gust, no volem atropellar ni ferir a ningú si aixo no ha passat encara es perque anam amb més coneixement des que te penses, perque per ses poqes carreres que podem disfrutar a mallorca per noltros es poder correr a felanitx mos agrada i ja que es resto de s'any no venim unes setmanes antes miram de entrenar un poc es temps que podem, perque al igual que te queixes des que baxes per ses montanyes podriem quexarmos des guiris que sestiu van amb sa bici de corredor per enmig de ses carreteres, percert bones fotos amem si me les pases per es e-mail
Valoración:2menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Us recomano aquest blog: http://balearweb.ne.balearweb.net/

Versa sobre la urbanització il·legal que s´està construint sobre el LIC Cova des Pas de Vallgornera
Valoración:0menosmas
Per Marat, fa mes de 9 anys
10 missatges escrits per la mateixa persona.

A part d'emprenyar i fer el loco amb sa bicicleta no tens altres feines, rei?
Valoración:-4menosmas
Per Tere, fa mes de 9 anys
Se veu que estàs ben informat "X" ... la pluja s'en du les pedres i la terra sense que faci falta que pasi una bicicleta per fer-li el treball.
Valoración:6menosmas
Per Xisco, fa mes de 9 anys
Jo li demanaria mes serietat al senyor Socies. Estaria be que s'informés una mica abans d'escriure de coses que no sap
Valoración:0menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys
No importa anar tan enfora, el bosc de Bellver es una gran pista de carreres i ningu hi fa res. Hi ha molts nins petits i encians que fan sa passejada per aquest parc public i estan esposats a un atropellament que podria resultar fatal per a ells. A veura si el responsable de Parcs i Jardins sen ocupa ja d'una vegada i no espera a que arribi una desgracia. No sé que punyetas fa el reten de policies de Bellver que ho permet aixo.
Valoración:0menosmas
Per andreu, fa mes de 9 anys
hola a tothom,som un dels organitzadors de la cursa,per les dreceres hi ha llaunes de refrecs,fems etc....noltros no en tiram cap de llauna ni botella per les dreceres,es mes abans i despres de la cursa varem fer netes totes les dreseres.(perdonau si molestam)
Valoración:10menosmas
Per ., fa mes de 9 anys
http://s3.amazonaws.com/lcp/forestman/myfiles/Vaca410junio2006.jpg
Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris