algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Condemnat un jove per haver pintat un carril bici

Tot i que la Policia reconegué no haver-lo vist mai fent l'acció convocada per Maulets, J.R.V. haurà de pagar 400 euros

El jutge instructor 3 de Palma, José Castro, ha condemnat un jove a pagar 400 euros per indemnitzar l’Ajuntament de Palma. El magistrat considera demostrat que l’al·lot, J.R.V., participà en l’acció de pintar un carril bici en una calçada de prop de la zona de l’Escorxador sense cap permís municipal.

Curiosament, en la sentència condemnatòria, el mateix jutge reconeix que els agents de la Policia identificaren diverses persones mentre fugien del lloc dels fets, totes amb la vestimenta i les mans tacades de blanc, el color de la pintura utilitzada. Tanmateix, la sentència no explica per què ha estat processat per aquest delicte de faltes només un dels joves identificats.

No el van veure

Cal tenir en compte, a més, que el dia del judici els dos agents que van declarar com a testimonis admeteren que no havien vist en cap moment J.R.V dibuixant el carril. Els fets pels quals s’ha condemnat J.R.V. es remunten a l’1 de maig passat, quan fou identificat als voltants de l’indret on, efectivament, l’organització de joves independentistes Maulets estava realitzant una acció reivindicativa a favor dels carrils bici a Ciutat.

La pintada d’un carril bici s’emmarcava dins la campanya de Maulets "Rebota’t per la llibertat", una iniciativa de "conscienciació social" que es divideix en tres eixos: la denúncia de les mancances del transport públic; la propaganda sobre diferents formes alternatives d’alimentació sosteniblei la necessitat d’ocupar espais buits per fer front a l’elevat preu de l’habitatge.

De moment, l’assemblea de Palma de Maulets ha dut a terme la primera fase de la campanya. S’hi han tractat temàtiques com ara la crítica al projecte de segon cinturó i la denúncia de la manca d’eficiència del transport públic a Ciutat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lleonard, fa mes de 10 anys
Vull expressar tota la meva solidaritat amb el jove, que si va pintar el carril bici, no feia altra cosa que aplicar les promeses incomplides per certs governants en aquest sentit. No deixa de ser curiosa la diligència del senyor Castro que en altres ocasions les ha deixades passar ben amples. Però és clar que aquest jove no és ideològicament afí al senyor Castro,
Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris