cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
17°

Agatha Christie, marca turística de Pollença

L'Inestur planeja utilitzar la imatge de l'escriptora de suspens més universal per promocionar el municipi on estiuejava a principi de segle i on va néixer la seva intriga Problem at Pollensa bay

És l’escriptora anglesa més universal. Qui més qui manco ha llegit algun dels seus relats, potser fins i tot l’únic localitzat a les Balears, Problem at Pollensa bay. El llibre conta la història d’una misteriosa desaparició en un conegut hotel de la zona a principi del segle XX. Tot fa pensar que es tracta de l’emblemàtic Illa d’Or.

Promoció

Pollença ara vol convertir l’Agatha Christie en la marca turística promocional del municipi, especialment entre els britànics, per tal d’aconseguir que associïn Pollença amb l’autora de novel·les de suspens més universal. No s’ha d’oblidar que els britànics són, a més, els veïns més nombrosos al municipi després dels autòctons. L’Institut d’Estratègia Turística (Inestur) i l’Ajuntament no volen deixar passar aquesta oportunitat.

Llegir Problem in Pollença als escenaris originals del relat pot ser una experiència singular. El gerent d’Inestur, el pollencí Antoni Oliver, i l’Ajuntament de Pollença es posen ara al front d’un projecte que contempla, entre altres qüestions, la reedició de l’obra en anglès ja que introdueix, a més del relat, anècdotes de la història d’Agatha Christie quan va visitar Pollença a principi de segle i possibles rutes que hi va fer. L’Inestur i l’Ajuntament de Pollença col·locaran també una escultura de l’escriptora al passeig d’Anglada-Camarasa del Moll i negociaran amb l’associació hotelera, els restauradors i els comerciants per tal de crear tota classe de souvenirs per vendre als comerços del municipi. Es plantegen fins i tot posar al menú dels principals restaurants del Port de Pollença un plat d’especialitat Agatha Christie.

"Han estat molts els personatges il·lustres que han visitat Pollença a més d’Agatha, com Churchil, Peter Ustinov..., però pensam que Agatha pot ser la marca de Pollença, com Chopin per a Valldemossa i Robert Graves per a Deià", explica el gerent de l’Inestur, Antoni Oliver. Pollença servirà com a primera experiència, però si el projecte d’associar un personatge il·lustre com Agatha Christie funciona entre els potencials clients britànics, la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes no descarta cercar altres personatges universals que contribueixin a promocionar a l’estranger indrets turístics de les Illes Balears.

Altres visitants il·lustres

Són molts els personatges il·lustres que triaren Pollença com a destinació turística des de principi del segle XX. Churchil, Johnny Weiss Muller, Peter Ustinov i Agatha Christie, entre altres, foren famosos hostes dels primers establiments turístics del Nord de l’Illa, uns dels més emblemàtics és l’Illa d’Or, on s’allotjà l’escriptora britànica. El gerent d’Inestur, Antoni Oliver, i la regidora de Turisme, Margalida Llompart, aposten ara per aprofitar la popularitat dels seus visitants més il·lustres i guanyar-se la simpatia del públic britànic, fidel admirador de la seva escriptora més universal. La ruta "Agatha Christie i Pollença" pot convertir-se en un filó per al municipi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris