nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

2.000 signatures contra els cotxes per Blanquerna

L'Associació de veïns de Santa Pagesa n'impulsa la recollida, amb la qual esperen que l'eix cívic llevi el carril de trànsit no desitjat

117008

Els comerciants de Blanquerna estan ara majoritàriament contra la presència de cotxes al carrer.

12-03-2010M.À.Cañellas

Primer a favor de que passassin cotxes i ara en contra. L'opinió majoritària dels residents i comerciants a la zona del carrer de Blanquerna s'ha girat des del Nadal. De fet, representants de l'Associació de veïns de Santa Pagesa fa poques setmanes que recullen signatures per llevar el carril cotxe que travessa el carrer de Blanquerna. A la crida veïnal ja han respost prop de 2.000 residents i comerciants, tant de la zona de Santa Pagesa com de Camp Rodó i rodalies. Fins ara han lliurat a Cort 1.700 signatures. Això no obstant, esperen recollir-ne devers 500 més per enviar-li la segona tongada, amb la quan cosa estarien al voltant de les 2.500 voluntats contràries als cotxes per Blanquerna.

Jaume Rivera, propietari de Sa Tenda Ecològica, és un dels més comerciants més implicats en la campanya antivehicles. "Els cotxes aparquen impunement sobre el bicicarril", explica Rivera, "i pocs són els que la grua s'endú". Per això aposta per eliminar el trànsit rodat. "Com a molt, entendríem que les furgonetes tinguessin un horari per accedir-hi i fer tasques de càrrega i descàrrega". Les patronals del petit comerç, però, també tenen algna cosa a dir. Per una banda, Pimeco es mostra més favorable a eliminar el trànsit rodat, vist l'èxit de Blanquerna en les dues setmanes de Nadal, inaugurada però sense cotxes. Els comerciants propers a Afedeco, però, es mostren bel·ligerants i encara ataquen el PSIB i la pròpia batlessa Aina Calvo.

Ara per ara, fonts veïnals consultades situen el suport a l'eliminació dels cotxes en prop del 90% dels bars i restaurants. De fet, des de l'Ajuntament noten aquest suport, en tant que ja s'han començat a rebre sol·licituds per instal·lar noves terrasses a Blanquerna per a vianants. Queda en l'aire -o per més endavant- la possibilitat d'impulsar una estètica homogènia per totes les terrasses, o almanco, d'acord amb la nova estètica del eix cívic, amb la qual cosa s'evitaria així els cridaners tendals amb publicitat que les marques de refrescs regalen als bars (Coca-Cola, Pepsi, Nordic Mixt).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per blanquerna peatonal, fa mes de 10 anys
Així m'agrada, rectificar és de sàvis. PEATONALITZACIÓ TOTAL!
Valoració:-2menosmas
Per per la mobilitat sostenible, fa mes de 10 anys
¿Què són tots aquests negatius? El carrer de Blanquerna hauria de ser el PASSEIG de Blanquerna, o sigui, sense cotxes, llevat dels que han d'anar al seu garatge i els de càrrega i descàrrega en llocs específics i convenientment senyalitzats que no interfereixin el carril bici.
I ara, ja podeu seguir posant negatius, que no teniu raó.
Valoració:-6menosmas
Per Andreu, fa mes de 10 anys
Quan vaig veure que hi deixaven aparcar cotxes, no m'ho creia. Els polítics sempre acaben cedint davant les pressions d'alguns. Estic segur que la majoria de veinats han canviat d'opinió i ara no volen cotxes a un passeig que, sense cotxes, és un lloc tranquil i agradable.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris